Icons: George Michael

Georgios  Kyriacos Panayiotou, sau mai bine spus, superstarul pop George Michael, s-a nascut pe 25 iunie 1963. Desi, a ajuns cunoscut in intreaga lumea, drept jumatatea duo-ului Wham!, George Michael, si-a asigurat succesul, odata, cu aparitia primului sau album solo, intitulat ,,Faith”, lansat in 1987.

 

161225192552-mobile-george-michael-2007-exlarge-169

Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a nascut in Finchley, in nordul Londrei. Tatal sau, pe nume Kyriacos Panayiotu, grec de origine cirprioata, era managerul unui restaurant, dupa ce s-a mutat in Marea Britanie in 1950. Acesta si-a schimbat numele in Jack Panos.

Bunicul lui Michael din partea mamei era de origine britanica, iar bunica provenea dintr-o familie de evrei. Fiica acestora si mama lui Michael, Lesley Angod Harrison, o fost dansatoare, a murit de cancer in 1997.

Cea mai mare parte a copilariei si-a petrecut-o in casa parinteasca din Londra. Cariera sa de artist, a inceput prin infiintarea unei trupe (care a ramas necunoscuta, de altfel), cu numele The Executive, alaturi de prietenii Andrew Ridgeley, Paul Ridgeley, Andrew Leaver and David Motimer (cunoscut si sub numee de David Austin). A terminat, la fel cum au facut-o si surorile sale, Liceul  Kingsbury.

 

In 1981, formeaza, impreuna cu Andrew Ridgeley duo-ul Wham! Primul album al trupei, ,,Fantastic”, a fost un succes instant, la mai putin un an de la lansand primul lor single, ,,Wham Rap! (Enjoy What You Do)”.

Cel de al doilea single, ,,Young Guns (Go For It)”, este primul lor cantec in top ten-ul britanic. Urmeaza ,,Bad Boys”, “Club Tropicana”, “Whake Mw Up Before You Go-Go”, ,,Freedom”, ,,Last  Christmas/Everything She Wants”, ,,I’m Your Man” si al doilea abum ,,Make It Big”, informeaza Best Music.

In aceasta perioada, George Michael , face backing vocals pentru David Cassidy (‘’The Las Kiss – 1985) sau Elton John (,,Nikita” si ,,Wrap Her Up”).

Turneu Wham! Din China, in aprilie 1985, a fost primul din aceasta tara al unei trupe pop din Vest, generand o impresionanta campanie media. Pe baza acestui turneu a fost realizat si documentarul ,,Foreign Skie: Wham! In China”, de catre Lindsay Anderson si Martin Lewis.

Dupa succesul pe care piesele solo ,,Carless Whisper” (1984) si ,,A different Corner” (1986), le –a cunoscut, zvonurile despre dezbinarea Wham! Au fost confirmate, nu inainte de a mai lansa un album si a sustinut un concert cu casele inchise la Wembley, unde s-a difuzat in premiera si documentarul amintit putin mai sus.

Primul album solo, intitulat ,,Faith”, s-a bucurat de un succes enorm. Discul a devenit numarul unu, atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, marcand nu mai putin de patru single-uri pe primul oc in Statele Unite.

,,Charles Whisper”, compus de Mchael, pe cand avea 17 ani, a devenit unul dintre cele mai difuzate cantece ale deceniului respectiv, fiind votat de catre ascultatorii londonezi, in ianuarie 1995, drept cea mai iubita piesa a tuturor timpurilor. El insusi a fost ales ,,Cel mai bun solist al anului”.

Pana in prezent, artistul a vandut peste 100 de milioane de discuri in intreaga lume, conform site-ului sau official. A cantat alaturi de mai multi artisti renumiti, precum Elton John sau Paul McCartney.

La sfarsitul anului 2006, el a primit 3 milioane de dolari pentru un concert care a durat o ora, la Moscova, spectacol sustinut in fata a 300 deinvitati. Petrecerea de revelion a fost organizata de catre miliardarul rus Vladimir Potanin, George Michael  detinand astfel recordul de cel mai bine platit artist care a cantat in Rusia, depasind-o pe Christina Aguilera, care performase la nunta oligarhului rus Andrei Melnichenko, in 2005.

In martie 2007, artistul a anuntat un turneu european sustinut pe stadioane din mai multe tari, prima locatie fiind Danemarca (18 mai 2007). Printre destinatii se numara si  Stadionul National ,,Lia Manoliu”, din Bucuresti (31 mai 2007).

Initial rezervat asupra orientarilor sale sexuale, George Michael a confirmat, in cele din urma ca este homosexual, dupa numeroase scandaluri publice de indecenta. Piesa ,,Jessus to a Child”, este de fapt un tribut adus, de fapt, fostului sau partener Anselmo Feleppa, decedat din cauza virusului HIV.

De-a lungul timpului, cantaretul s-a confruntat si cu dependenta de droguri,fiind implicat in mai multe incidente ce au avut la baza consumul de stupefiante.

Este cunoscut pentru actiunile sale caritabile, dar si pentru atitudinile politice, pe care le-a luat, de-a lungul timpului (majoritatea condamnand politica razboinica a presedintelui Bush si a premierul britanic Tony Blair).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s