Cateva Trucuri Pentru Cizme Impecabile

Cizmele! Nelipsite zilele acestea, avand in vedere frigul de afara. Stim sa le ingrijim corect? Cateva sfaturi in plus nu strica, nu?

received_1165655553541257-1

Multe cizme au un invelis protector, care le pastreaza stralucitoare, pana cand pasesc prima data afara pe usa. Dar, de cele mai multe ori, invelisul se cojeste imediat, asa ca mizeria si praful isi pot face drum ele, astupand porii, care permit cizmei s respire si sa se usuce si rupand cusaturile, pielea sau materialul cizmei.

Pentru A Curata Cizma

Prima data inchideti fermoarul (daca exista). Umeziti peria de plastic si frecati-o cu o  bucata de sapun. Apoi frecati fermoarul, de sus in jos. Stergeti-l cu o carpa moale. Desfaceti fermoarul si, cu un colt uscat al sapunului, frecati-l pe ambele parti, pentru a-l face sa alunece mai usor. Stergeti excesul cu o carpa moale, uscata. Pentru un luciu frumos, scapati de ceara veche sau de invelisul cu care vin din fabrica. Cu ceara pentru pantofi, sau un detergent delicat si o carpa uscata, pana dispar petele. Umpeti cizmele cu ziare mototolite si lasati-le sa se usuce la temperatura camerei. Gata pentru lustruit!

Daca Aveti Pete De Sare Pe Cizme

Este important sa scapati repede de ele, pentru ca sarea crapa pielea si fibrele. Luati o solutie de neutralizat calciul, de la un magazin de pantofi sau de piele, si urmati indicatiile de pe ambalaj, pentru a scapa de liniile albem ondulate. Daca nu isi face efectul imediat, lasati sa se usuce. Apoi pulverizati niste apa pe pete si aplicati din nou solutia de neutralizare.

Mult succes! Sper ca aceste sfaturi, sa va ajute sa va bucurati cat mai mult timp, de cizmele voastre preferate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s