Cumparaturi Inteligente Pentru Craciun: Ce Inseamna Etichetele De Pe Fructe

Sapatamana aceasta, incepem sa ne pregatim pentru cumparaturile necesare pentru pregatirea mesei de Craciun. Iar  fructele fac parte din meniul nostru. Cu siguranta, cel putin o data, ati observat acele etichete sau stikere, aflate pe fructe sau legume. Pe langa faptul ca, acestea iluestreaza un logo, au si un cod digital. Se pare ca, prin acest cod, producatorii incearca sa informeze concumatorii, cu privire la produsul pe care-l achizitioneaza.

 34610-fruitsandvegetables-green-apple-fruit

Codurile formate din patru cifre care incep cu numarul 3 sau 4

Daca pe stiker se regasesc doar patru numere, inseamna ca fructul sau legume, a fost produsa cu ajutorul unor tehnici agronomice moderne, care include si cantitati mari de fertilizatori si pesticide.

 

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 8

Atunci cand intalniti acest stiker, inseamna, faptul ca, fructul a fost modificat genetic, ca parte a procesului de crestere. Cercetatorii arata ca pepenii, bananele si papaya sau fructele cel mai des modificate genetic.

 

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 9

Daca intalnesti acest tip de cod, inseamna, faptul ca, fructul a fost cultivat prin vechile metode, practicate de catre fermieri si stramosi: cu propriile maini si fara substante chimice. Aceste produse sunt organice.

Fructele sau legume fara cod

De cele mai multe ori, oamenii incearca sa gaseasca, fructe sau legume, fara aceste stikere, insa, acest lucru poate fi periculos. Fructele care sunt importate, trecuie sa aiba, intotdeauna, o eticheta de acest fel. Daca produsul, nu are nicio eticheta, exista un motiv, pentru care aceasta sa fi fost inlaturata si, cu siguranta, nu este in favoarea noastra, a consumatorilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s