Romanii Cheltuiesc 43 De Milioane De Euro Pe Cadouri Dulci In Decembrie

Vanzarile de dulciuri se tripleaza in luna decembrie, perioada sarbatorilor de iarna, generand un consum de peste 7.4 milioane de kilograme de dulciuri in Romania, potrivit unui studiu realizat de catre producatorul polonez de biscuiti, napolitane si crackers Dr. Gerard.

article-2247121-167ba146000005dc-585_634x537

Potrivit studiului realizat de catre compania poloneza, tendintele de consuma, arata faptul ca, in ultima luna a anului vanzarile de dulciuri in Romania se tripleaza, acest trend fiind puternic sustinut si de catre lansarea produselor sezoniere.

De asemenea, date de piata furnizate de catre Retail Zoom, arata faptul ca , luna decembrie a anului trecut, a insemnat, in retailul modern autohton, vanzari de dulciuri de peste 43 de milioane de euro, respectiv 7.4 milioane de kiograme de produse, din care biscuitii au ocupat prima pozitie,  in volum, cu o cata de 24,3% si a doua pozitie ca valoare, cu 16.4 %. Napolitanele au reprezentat 7.1% din valoare si 10.3 % volum. Cele mai mari cresteri, intre 158% si 520%, fata de luna noiembrie, au fost inregistrate la praline, figurinele de ciocolata si produsele sezoniere.

,,In Romania, cele mai cautate arome pentru sarbatorile de iarna, sunt cele de mar copt, alaturi de combinatia mar si scortisoara. Aroma de cuisoare si citrice, este, de asemenea, printre favorite”, a declarat Otilia Stanciu, Country Manager, la Dr. Gerard Romania.

Tendintele scaderii gramajelor biscuitilor si prajiturelelor, de la gramajele de tip ,,family”, la cele de tip ,,on the go”, se manifesta, atat pe pietele europene, cat si in tara noastra. In Romania,  peste 40%, din consumatori prefera o gustare dulce intre mese, napolitantele si biscuitii fiind principalele. In categoria gustarilor de peste zi, cel mai popular este biscuite-sandwich ambalat in pachete  pentru consum individual (intre 30 si 50 grame/pachet).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s