Cinci Trucuri Pentru A Face Fata Frigului

Iarna si-a intrat in drepturi zilele acestea, si frigul ar putea sa mai dureze cateva zie, potrivit ultimelor prognoze meteo. Omorfii iti propune cateva trucuri, pentru a face fata temperaturilor scazute din timpul iernii.

 redhead-hood-face-winter-eyes-fog-models-mood-women-females-girls-babes-wallpaper-3

Sa Ne Imbracam Adecvat

Cand este frig este primul sfat pe care trebuie sa-l urmam. Tricou si pulover de lana, sau bluza fliss, pentru a retine caldura naturala a corpului. Atentie mare la acoperirea extremitatilor, care sunt cele mai expuse: mainile, picioarele si capul. Sunt primele care intra in contact cu frigul. Dar sa nu uitam si de partea superioara a corpului, care este mai vulnerabila la frig, decat am putea crede. Intr-adevar, cand membrele sunt expuse unor temperaturi mai scazute decat bustul, vasele de sange din brate si picioare se contracta, iar sandee se indreapta direct spre stomac. Frigul il face mai vulnerabil decat orice altceva, desi este bine sa ne protejam, chiar daca acest lucru inseamna sa ne abatem de la tendintele modei.

Sa Nu Bem Cafeaua Afara

Cafeaua bauta in spatiul exterior poate provoca pierderea caldurii corpului. Cafeaua blocheaza receptorii vaselor sanguine, si le impiedica sa se contracteze. Iar, daca acestea sunt dilitate, corpul pierde mai usor caldura. Prin urmare, cand cafeaua este bauta afara in ger, trepuie sa optam pentru inca o ceasca decofeinizata, altfel exista riscul de a ni se va face frig mai repede. Nu este insa cazul, daca bem cafeauna intr-un spatiu interior.

Sa Ne Supraveghem Alimentatia

Exista mai multe retete pentru a face fata frigului, de-a lungul zilei. Insa, nu preparatele in vas de lut la cuptor, sunt cele care duc la cresterea temperaturii corporale, ci supele. Acestea sunt ideale pentru a asigura necesarul de proteine si de zaharuri lente pentru organism. Prin digerarea proteinelor, temperatura corporala creste mai repede decat cu ajutorul glucidelor sau lipidelor. Consumul de legume si fructe va creste, de asemenea, capacitatea de a se incalzi a corpului. Iar consumul de fructe uscate, mai ales migdale, este foarte eficient pentru o incalzire rapida. Pastele, orezul sau malaiul asigura, de asemenea, o incalzire mai indelungata a corpului.

Sa Nu Mergem Cu Mainile In Buzunare

Este un reflex care trebuie evitat. Desi, primul impuls este, de a strecura mainile in buzunare pentru a ne feri de frig, este mai bine daca le lasam afara. Daca mergem sustinut balasand bratele de-a lungul corpului, acest mecanism va duce la incalzirea corpului si va fi profitabil pentru extremitati. Este bine ca persoanele care nu au o circulatie periferica buna sa faca cateva exercitii simple dimineata, miscand degetele de la picioare si ridicand gleznele. O mica incalzire ca inainte de orice sport.

Sa Evitam Baile Si Diferentele Mari De Temperatura

La fel cum trebuie sa evitati sa va incalziti prea mult apartamentul, este inutil sa va expuneti corpul la schimbari bruste de temperatura. Trecerea de la o temperatura de interior prea mare la cea din exterior prea scazuta va duce la contractarea vaselor de sange si corpul va resimti mai drastic aceasta diferenta de temperatura, care se pot evita prin reglarea termostatului din camera la 18 sau 19C, temperatura in general recomandata.

La  fel se intampla si cu baia de dimineata. Baile prea dese duc la fragilizarea straturilor superioare ale epidermei si la o rezistenta mai redusa la frig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s