Afla Care Sunt Semnele Ca Dragostea Ta Pentru Cafea S-A Transformat In Dependenta Si Ia Masurie Necesare

Cu toate ca dependenta de cafeina nu este periculoasa, nu iti ameninta sanatatea precum o fac alte droguri,  nu e niciodata bine sa simti ca ai nevoie de o substanta pentru a functiona. Sa devii dependenta de cofeina este mult mai usor, decat ai fi crezut. Pentru ca se gaseste in multe bauturi si alimente – bauturi energizante, anumite ceaiuri, guma de mestecat si ciocolata. Asa ca sunt sanse mari sa consumi prea multa cofeina fara sa realizezi asta.

 coffee-mug-smartphone-desk.jpg

Semne ca esti dependenta de cofeina

Te doare capul daca nu iti bei cafeaua de dimineata

Cofeina este vasoconstrictoare, ceea ce inseamna ca provoaca micsorarea diametrului vaselor sangvine, reducandu-se astfel afluxul de sange. Asta actioneaza ca un eliberator al durerii de cap, de aceea, cofeina se gaseste in unele medicamente pentru dureri de cap. Daca, insa, esti obisnuita cu o doza constanta de cofeina, daca sari peste cafea intr-o zi, te vei putea trezi cu dureri de cap.

Esti moroconoasa pana iti iei prima doza de cafea

Cofeina stimuleaza centru placerii din creierul nostru. In plus, stimuleaza eliberarea dopominei si a adrenalinei. Rezultatul? Te vei simti foarte bine. Daca ai o stare proasta, atunci candu nu bei cafea, este un semn ca, creierul tau se bazeaza pe acest drog pentru ca tu sa te simti bine.

Nu te poti concentra fara cafea

Cofeina iti creste  nivelul de adrenalina, ceea ce te va face sa fii concentrata si intr-o stare de alerta. Daca esti obisnuita sa bei multa cafea in fiecare zi e posibil sa nu te mai poti concentra daca nu ti-ai luat doza inainte.

Ai nevoie de o doza mai mare pentru a simti acelasi efect de dinainte

Daca  bei multa cafea zilnic, vei capata o toleranta si va trebui sa maresti doza pentru a simti aceleasi efecte ca inainte. Daca o ceasca de cafea nu mai are niciun efect asupra ta, sau poti sa bei cafea si inainte de culcare fara sa iti dai somnul peste cap, e clar ca organismul tau a devenit imun.

Nu  poti sa te lasi de cafea

Daca doar gandul ca te-ai putea lasa de cafea, iti face rau, e clar ca este dependenta, cel putin mental. In loc sa renunti complet la cafea incearca sa micsorezi doza. Daca o faci treptat, iti va fi mai usor sa te lasi. Cafeaua are si cateva beneficii pentru sanatate, asa ca nu trebuie neaparat sa renunti complet la ea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s