Serena Williams, Scrisoare Deschisa Catre Toate Femeile

 cropped

Insa, asa cum stim, de prea multe ori, femeile nu sunt sprijinite, sau sunt descurajate, atunci cand vor sa isi urmeze calea. Sper ca, impreuna sa putem schimba asta. Pentru mine a fost o provocare a capacitatii de adaptare. Ceea ce altii considerau un defect la mine – rasa, genul meu – eu, am considerat ca este o sursa pentru succes. Nu am lasat pe nimeni, si nimic, sa ma defineasca pe mine, sau potentialul meu. Eu, mi-am controlat viitorul.

Atunci cand vine vorba despre egalitatea in castiguri, ma frustreaza, pentru ca stiu ca eu, la fel ca tine, am muncit la fel de mult, si am facut la fel de multe sacrificii, precum colegii nostri barbati. Nu mi-as dori niciodata ca fiica mea, sa fie platita mai putin decat fiul meu, pentru aceeasi munca. Si nici tu nu ai vrea.

Asa cum stim, femeile trebuie sa doboare multe bariere, in drumul catre succes. Una dintre aceste bariere, este felul in care ne este reamintit ca nu suntem barbati, ca si cum acest lucru ar fi defect. Oamenii ma numesc una dintre cele mai bune atlete (femei) ale lumii. Spun si despre LeBron, faptul ca, este unul dintre cei mai buni atleti (barbati) ai lumii? Sau despre Tiger? Federer? De ce nu? Eu nu sunt cu iguranta femei. Nu ar trebui sa lasam acest lucru sa  treaca asa. Ar trebui sa fim intotdeauna judecate, in functie de reusitele noastre, si nu in functie de gen.

Pentru tot ceea ce am obtinut in viata, sunt foarte recunoscatoare, sa experimentez, atat momentele frumoase, cat si cele mai neplacute, care vin odata cu succesul. Speranta mea este povestea mea, si a ta, va inspira toate femeile tinere sa lupte pentru putere, si sa isi urmareasca visurile fara sa se dea batute. Trebuie sa continuam sa visam lucruri marete, si astfel, sa dama putere generatiei urmatoare de femei, sa fie la fel de curajoase in drumul lor”.

 

Serena Williams

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s