De Ce Este Bine Sa Dormim Pe Partea Stanga

Dormitul pe partea stanga, este benefic pentru sanatatea oamenilor, deoare aceasta pozitie faciliteaza functionarea organelor interne si a circulatiei sanguine.

 why-to-sleep-on-left

Cele cinci beneficii ale dormitului pe partea stanga sunt urmatoarele:

 

Pozitia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat

Medicul Douillard explica, faptul ca, partea stanga este dominanta pentru sistemul limfatic. Limfa transporta nutrientii necesari corpului, precum proteinele, glucoza si alte elemente care trebuie sa fie transmise catre partea stanga a corpului.

Structura anatomica

Cand vine vorba de digestie, dormitul pe partea stanga este mai bun decat pe partea dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitatiei. Mai precis, intins pe partea stanga, corpul permite resturilor de mancare sa coboare din intestinul gros in colon. Dormitul pe partea stanga permite stomacului si pancreasului sa stea in mod natural (stomacul este pe partea stanga al corpului) si sa elimine enzime si suc gastric. Este recomandata odihna de 10 minute pe partea stanga, dupa masa, pentru imbunatatirea digestei.

Beneficii pentru inima

Studiile au confirmat ca 80% din muschii inimii sunt localizati pe partea stanga, dormitul pe partea stanga imbunatateste si usureaza efortul depus de inima.

Somnul de dupa-amiaza

Dupa o cina copioasa, recomandata este odihnita pe partea stanga pentru imbunatatirea digestiei. Astfel, trenzitul nu va mai fi atat de greu.

O splina sanatoasa

Splina se afla pe partea stanga a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stanga faciliteaza mobilitatea lichidului catre splina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s