Craciun in Rockefeller Center

 

New York-ul a indeplinit, miercuri seara, o traditie, care dateaza de opt decenii, aprizand luminiile bradului, instalat la Rockefeller Center, in cadrul unui eveniment care marcheaza inceperea Sarbatorilor de Iarna.

rockefeller-center-tree-lighting1116

Instalatia de lumini care impodobeste bradul, adus din Oneonta, din nordul New York-ului, a fost aprinsa, in cadrul unui eveniment care a fost precedat de un spectacol de muzica.

83rd-rockefeller-center-tree-lighting-2015

Aproximativ 8 kilometri de cablu electric au fost necesari pentru a lega cele 50.000 de lumini LED, care impodobeste bradul, care are o inaltime de aproape 29 de metri. In varful bradului, a fost instalata celebra stea, devenita deja o traditie din 2004, impodobita cu 25.000 de cristale Swarowski,  si cu un diametru de trei metri.

636135865575930228-ap-83rd-annual-rockefeller-center-christmas-tree-lighting-cere

Anul acesta, luminile au fost aprinse de catre actorii Alec Baldwin si Kate McKinnon, care au accaparat atentia, in ultimul timp, prin interventiile lor, in programul Saturday Night Live, el reprezentandu-l pe republicanul Donald Trump, iar ea pe democrata Hillary Clinton. La ceremonia de aprindere a luminiilor a fost prezent si primarul metropolei New York, Bill de Blasio.  Bradul va ramane aprins, in fiecare seara, pana pe 7 ianuarie.

Traditia bradului de Craciun de la Rockefeller Center a inceput in anul 1931. Iar cel mai inalt brad, instalat la Rockefeller Center, a fost cel din anul 1999, avand 30,5 de metri si a fost adus din localitatea Killingworth, din statul Connecticut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s