Patru Trucuri Simple Pentru A Invinge Raceala Si Gripa

 

Pentru ca a inceput gerul si este, totodata, sezonul gripei, Omorffi iti prezinta patru trucuri simple, usor de urmat:

f7644b56cd0ae537784e23b64857cf80_xl

Luati-o usor

Vindecarea va fi mai rapida, daca aveti grija de dumneavoastra, in loc sa va fortati a infruntati boala. Nu munciti din greu daca va simtiti foarte rau. Stati linistita, pentru o zi sau doua, mai ales daca aveti febra sau tusiti rau. Stati la caldura si intindeti-va in pat daca va simtiti epuizata – somnul ajuta sistemul imunitar sa lupte cu infectia. Consumati mancaruri hranitoare, bogate in substante nutritive care combat infectiile, si evitati praful si fumul, care agraveaza simptomele.

Nu uitati de zinc

Unele studii sugereaza, faptul ca, administrarea de zinc, in decurs de o zi, de la aparitia primelor simptome, poate scurta durata racelii. Luati zinc sub forma de suplimente sau pastile de supt, dar evitati spray-urile nazale cu zinc, deoarece afecteaza simtul olfactiv. Conform studiilor, mai eficienta este o combinatie intre zinc si o doza mare (2 grame) de vitamina C.

Consumati multe lichide

Un aport bogat de lichide mentine fluiditatea mucusului nazal si previne deshidratarea. In plus, usureaza congestia si compenseaza scaderea umiditatii cauzate de productia de mucus si de febra. Ideal ar fi sa consumati apa, sucuri si supe. De asemenea, evitati alcoolul si bauturile cu cofeina, deoarece provoaca deshidratare.

Faceti gargara cu apa sarata

Dizolvati o jumatate de lingurita de sare intr-o jumatate de pahar de apa calda si faceti gargara, timp de 1 pana la 2 minute, apoi scuipati. Solutia de apa sarata calmeaza durerile si ajuta la limpezira mucusului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s