Melania Trump Trebuie Sa Fie Atenta La Canoanele Modei De La Casa Alba

 

Timp de opt ani, Michelle Obama, a trait o adevarata luna de miere cu lumea modei. Insa, odata cu venirea Melaniei Trump, la Casa Alba, reprezentantii modei incep sa stranga randurile, relateaza publicatia Madame Figaro.

michelle-obama-melania-c472fae6-775b-4f86-923b-984606a5f203

La doua zile de la alegerea lui Donald Trump, sotia sa, Melania Trump, a servit ceaiul cu Michelle Obama, la Casa Alba. Viitoarea First Lady, a purtat o rochie neagra, fara maneci si o pereche de pantofi Louboutin. Designerul rochiei? Necunoscut! Niciun indiciu, nu a fost oferit jurnalistilor. In schimb, pentru Michelle Obama, rochia reprezinta un mesaj politic.

Pentru a o primi, pe cea care ii va succeda la Casa Alba, in Aripa de Vest a acestia, Michelle a purtat o rochie mov, cu o dunga oranj. Designerul? Narciso Rodriguez. Culoarea si stilistul nu au fost alesi la intamplare. Movul din acea zi, trimitea un mesaj de calmare: culoarea se obtine amestecand culoarea rosul (culoarea republicanilor) cu albastrul (cea a democratilor). Iar, Narciso Rodriguez este fiul unor imigranti cubanezi. Este a doua oara cand Michelle Obama a purtat o rochie a acestui designer. Prima data a fost in noiembrie 2008, cand l-a insotit pe Barack Obama, in sera victoriei sale. Reprezentand, un adevarat simbol.

Pentru Michelle Obama, rochiile si tinutele sale au fost, de-a lungul celor opt ani, la Wahington, un mijloc de a lansa mesaje, fara sa fie nevoita sa exprime vreun cuvant. Inca de la venirea ei la Casa Alba, Michelle a optat pentru designeri care exprimau valori: diversitate, creativitate, spirit de echipa. Prima Doamna a purtat branduri populare, precum J.Crew, pe cele ale unor tineri designeri ca Jason Wu sau Christian Siriano, dar si ale unor creatori consacrati, printre care Michael Kors sau Vera Wang. Indiferent ce a ales, impactul financiar al tinutelor sale a fost considerabil.

In anul 2010, David Yermack, profesor la New York University, intr-un articol publicat de celebra publicatie Harvard Business Review, a calculat ca impactu financiar al optiunilor vestimentare ale lui Michelle Obama, a fost de 2.7 miliarde de dolari. Este suma la care s-au ridicat vanzarile modelelor purtate de ea. Ori de cate ori a ales o rochie de la un anumit brand, actiunile acestei firme cresteau cu 2.3%. de cinci ori mai mult, decat daca modelul respectiv era purtat de o celebritate. Fiecare tinuta a generat incasari de 14 milioane de dolari din aceste vanzari.

Acest gust autentic pentru moda si creatori, precum  si impactul financiar considerabil, au facut din Michelle Obama preferata designerilor. Care va fi relatia Melaniei Trump cu industria modei. Ei bine, este greu de spus, insa, ea se va confrunta cu un sector care i-a fost, in mare parte, favorabil lui Hillary Clinton. Pentru prima data, in istorie, revista Vogue, prin redactoru sau sef Anna Wintour, a sustinut-o public pe candidata democrata. Si Stefano Tonchi, presedintele influentului Council of Fashion Designers of America, a sustinut-o pe Hillary, la fel ca Tory Burch, Marc Jacobs sau Prabal Gurung. Prin urmare, terenul este minat pentru Melania, care isi cumpara singura hainele din magazin, fara ajutorul vreunui consilier de imagine. De cele mai multe ori, de la Ralph Lauren, precum rochia alba, care a purtat-o in seara victoriei lui Donald Trump.

Melania se poate astepta chiar la un boicot al industriei modei. Top-modelul Cameron Russel, care gestioneaza un TED Talk cu 10 milioane de vizualizari, a lansat un apel la lumea modei pentru a-I opune rezistenta noii Prime Doamne. Iar Sophie Theallet, o stilista franceza care a realizat multe creatii purtate de Michelle Obama, a afirmat intr-o postare pe Twitter, ca nu va lucra niciodata pentru Melania Trump, si ca spera ca si altii ii vor urma exempu.

Insa, Carolina Herrera, o figura emblematica pentru industria modei internationale si americane,  a carei firma a avut incasari anul acesta de 1.2 milioane de dolari, vede lucrurile oarecum diferit. ,,Peste doua sau trei luni, industria modei ii va intinde mana Melaniei”, a declarat ea publicatiei Business of Fashion. Doar este vorba de moda si de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, a subliniat celebra designera americana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s