Motivul Pentru Care Un Dessigner A Refuzat S-O Imbrace Pe Melania Trump: ,,Nu Ma Voi Asocia In Niciun Fel Cu Viitoarea Prima Doamna”

Nu mai exista nicio indoiala referitoare la tabara pe care industria modei a sustinut-o in timpul campaniei prezidentiale din Statele Unite ale Americii. Timp de ani intregi, Prima Doamna Michelle Obama si candidatul democratilor, Hillary Clinton au fost preferatele creatorilor de moda, care s-au straduit permanent sa le imbrace in haine care sa le puna in valoare si sa le scoata in evidenta calitatile.

landscape-1451924379-hbz-melania-trump-00-index

Ce se intampla, insa, atunci cand politica si lumea modei nu impartasesc aceleasi repere? A aflat pe pielea ei Melania Trump care, din cauza orientarii politice a sotului si-a atras deja antipatia unora dintre designerii vestimentari, frantuzoaica Sophie Theallet anuntand ca refuza sa creeze haine pentru ea.

Designerul francez stabilit la New York, Sophie Theallet, a facut deja un pas inapoi dupa alegerea lui Donald Trump, ca presedinte si, implicit, ajungerea Melaniei Trump in postura de Prima Doamna la Casa Alba, si a anuntat ca a refuzat sa creeze pentru Melania din cauza principiilor politice promovate de sotul ei.

Mai mult, Theallet ii indeamna si pe alti artisti sa faca la fel. ,,Ca o persoana care cinsteste diversitatea si tanjeste dupa ea, dupa libertatea individuala si respectul pentru toate stilurile de viata, nu ma voi asocia in niciun fel cu viitoarea Prima Doamna”, a transmis aceasta printr-o scrisoare deschisa, publicata recent.

,,Retorica rasista, sexista si xenofoba promovata de sotul sau, in timpul campaniei prezidentiale, este incompatibila cu valorile comune dupa care ne ghidam viata. Sunt foarte constienta ca nu este intelept sa ma implic in politica, dar, acestea fiind spuse, ca o companie de traditie de familie, punctul nostru de reper nu este reprezentat doar de bani”, a explicat creatoarea de moda. Insa, in mediul online, scritoarea a declansat un val de reactii, cele mai multe dintre ee negative.

Theallet, in varsta de 52 de ani, a lucrat in Statele Unite mai bine de 15 ani si participa, in mod regulat, la Saptamana Modei de la New York. Creatiile ei feminine au fost purtate de Michelle Obama, care a si spus public acest lucru. La randul ei, designerul o apreziaza pe sotia lui Barack Obama extrem de mut: ,,A contribuit ca numele nostru sa fie recunoscut si respectat in intreaga lume. Valorile, actiunile si gratia sa au rezonat intotdeauna puternic in interiorul meu”, a spus creatoarea de moda despre Michelle Obama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s