Miturile Si Riscurile Epilarii Definitive

 

Toate femeile isi doresc sa scape de parul nedorit de pe corp, cu o investitie minima. Epilarea definitiva se poate face din motive medicale, fire incarnate, foliculite cronice, hirsutism sau din comoditate. Indiferent de motivele pentru care apelam la epilarea definitiva, aceasta nu mai reprezinta un pericol major pentru sanatatea noastra.

supermodels-wallpaper-adriana-lima-in-bikini-plump-and-impressive

Dermatologul va considera daca pielea noastra suporta epilarea, daca nu avem probleme dermatologice (alunite, piele uscata, afetiuni cutanate) si va decide care este cea mai buna metoda, in functie de cauza problemei, de culoarea firului de par si a pielii.

Atentie, daca nu mergem la un consult vom fi influentati de mituri precum:

Epilarea definitiva este periculoasa, probabil ca are si parul asta un rost.

Corect, rostul lui este in termoreglare, pe masura ce specia umana a inaintat in evolutie, a pierdut mult din par, in primul rand pe zone afectate. Daca nu umbli iarna cu picioarele goale, nu ai nevoie de par pe ele.

Ma tem sa ma epilez inghinal, este o zona cu atatia gandlioni

Epilarile se fac insa cu lasere sau surse de lumina care nu ajung nici macar in hipoderm (grasimea de sub piele).

Riscurile la care ne supunem:

  • Sa se foloseasca pentru tratamente aparate neaprobate, sau alese prost, pentru tipul nostru de piele, iar aceasta sa fie sensibilizata de produse cosmetice sau medicamente
  • Sa ne expunem zona la soare sau solar, la mai putin de o luna de la epilare, pentru ca ne pot aparea anumite pete.
  • Sa nu facem un control medical anterior primei sedinte sau sa nu respectam timpul necesar intre sedinte sau sa folosim aparate cosmetice cu putere mica. Avand in vedere ca nu toti pacientii au aceeasi rata de raspuns, iar uneori acelasi pacient pote avea anumite reactii in anumite zone, este bine sa stim ce avem de facut, cu plan de tratament.
  • Sa folosim surse de lumina IPL, SPL, FPL, etc. peste zone cu probleme, dar fara sa evaluam zona de: alunite, boli de piele, pentru ca asta ar insemna sa agravam patologia initiala.

Trebuie, insa, sa intelegem, faptul ca, nu putem sa facem cancer de piele de la epilarea definitiva. Unele tipuri de lumina care merg la epilare sunt folosite inclusiv la indepartarea unor leziuni precanceroase. Cu toate acestea, avem nevoie de un consult dermatologic inainte de a ne suspune acestui proces.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s