Veniturile Din Fotbalul Romanesc Au Scazut Considerabil.

 

Fotbalul profesionist din Romania a generat in 2015 venituri totale de aproximativ 56 milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai putin decat anul precedent, potrivit datelor furnizate de catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

 

noul-stadion-dinamo

Potrivit unui comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), structura veniturilor din fotbalul profesionist este reprezentata de: bilete de intrare -3%, sponsorizari si publicitare – 19%, din aproximativ 55% sunt venituri cu parti afiliate, drepturi de difuzare – 40%, venituri UEFA – 9%, venituri.

Cluburile care au inregistrat cele mai mari venituri, intre 4.8 si 8 milioane de euro, sunt FC Steaua (8 milioane de euro), urmata de CS Pandurii Tg. Jiu si ASA Targu Mures (locurile 2-3 sunt in 2016 in insolventa dupa pierderea finantatorilor), mentioneaza comunicatul remis.

Din punct de vedere al veniturilor inregistrate din vanzarea biletelor, topul cluburilor este reprezentate de FC Steaua Bucuresti, FC Dinamo Bucuresti si FC Botosani. In functie de veniturile din sponsorizari si publicitate, se diferentiaza FC Dinamo (peste 1.3 milioane de euro), FC Steaua (aproximativ 1.2 milioane de euro) si Viitorul Constanta (peste 780. 000 de euro).

Cinci cluburi au inregistrat profit net in  2015: FC Viitorul (1.2 milioane de euro), CS Gaz Metan Medias (520.000 de euro), FC Botosani (125.000 de euro), CS Pandurii Tg.  Jiu (89.000 de euro) si Dinamo Bucuresti (profit din reducerea datoriilor in insolventa)

Fotbalul profesionist din Romania a generat in 2014 venituri totae de 66 milioane de euro. In acelasi an, structura veniturilor a fost reprezentata de: 36%-drepturi de televiziune, 18% – premii UEFA, 5%-vanzarea de bilete si abonamente, 28% – sponsorizari si activitati comerciale, 13% – alte surse.

In topul audientelor TV in Liga 1 se afla partidele disputate de catre FC Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, FC Craiova si Astra Giurgiu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s