Romanii, Amatori De Operatii Estetice!

 

Romanii sunt mari amatori de operatii estetice, printre imbunatatirile pe care le vor femeile si barbatii, care trec pragul unui cabinet de medicina estetica aflandu-se implanturile mamare, rinoplastiile, interventiile de marire a buzelor si interventiile de remodelare a pleoapelor.

adriana-lima-1920x1200-39309

,,Exista un echilibru in ceea ce priveste categoriile socio-profesionale care mi se adreseaza. Cam 40% provin  din mediul de afaceri, 40% din media (mai ales persoane a caror imagine vinde), restul de 20% fiind reprezentata de alte categorii sociale. In ultimul timp, am numeroase solicitari pentru chirurgia de remodelare a pleoapelor superioare si inferioare (interventii cunoscute sub denumirea de blefaroplastie superioara, respectiv blefaroplastie inferioara). De asemenea, inca exista o tendinta ascendenta de interventii estetice asupra sanilor, atat mariri de sani cu implante siliconice, cat si ridicarea sanilor prin mastopexie sau reductie mamara. Nu in ultimul rand, am constat o crestere semnificativa a numarului de barbati interesati de imbunatatirea aspectului estetic al piramidei nazale. Cu peste 20 de ani in urma, cand mi-am inceput cariera in acest domeniu, operatia de rinoplastie era solicitata frecvent de doamne si domnisoare”, spune Noela Elena Ionescu, medic primar in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Romanii nu tin cont cand vine vorba de operatii estetice. Acestia dau intre 2.500 si 3.000 de euro pentru un implant mamar, intre 1.000 si 4.000 de euro pentru o lipoaspiratie, in functie de numaru zonelor, si intre 1.500-2.000 de euro, iar pretul pentru o labioplastie incepe de la 950 de euro. Cele mai solicitate operatii sunt cele legate de chirurgia sanului, dupa care urmeaza lipoaspiratiile, pe locul trei figureaza rinoplastiile, care sunt la egalitate cu operatiile de blefaroplastie (reducerea pielii de la pleoape).

Cand vine vorba despre operatiie estetice barbatii sunt reticienti. ,,Domnii solicita frecvent interventii de corectare a aspectului si functionalitatii nasului, dar si lipoaspiratii, adica extragerea grasimii in exces din anumite regiuni corporale”, precizeaza medicu estetician Noela Elena Ionescu pentru Gandul, editia online.

De asemenea, romanii nu duc lipsa de imaginatie nici cand emit cereri pentru anumite interventii. “Pacientele imi solicita frecvent buze ca ale Angelinei Jolie, nas ca al Milei Kunis, fese a la Kim Kardashian. Aceste doleante se  intalnesc frecvent, dar daca este sa vorbim de un caz deosebit, am avut o pacienta de sex feminim care avea sanii mari si lasati si isi dorea un aspect masculin al pieptului. Era de fapt un barbat captiv intr-un corp de femeie, avea barba si vocea groasa si o femeie ca partener de viata. Am efectuat operatia de inlaturare a sanilor, reusind sa-i modelez un piept cu aspect masculin, in prezent pacienta este multumita si a reusit sa isi reia viata sociala fara a avea complexe”, a adaugat medicul chirurg estetician Panturu.

Pacientul ajunge in sala de operatii dupa ce a executat,  in prealabil o serie de analize si un examen clinic. ,,In anumite sitatii putem trimite pacientu la psiholog sau chiar la o expertiza psihiatrica, dar, de cele mai multe ori, noi chirurgii, suntem si psihologii pacientului”, afirma medicul Radu Pantucu. ,,Exista un tip de pacienti care sufera de o tulburare BDD (Body Dismorfic Disorder) care sunt nemultumiti de infatisarea lor. Medicul ii poate identifica si ii poate indrepta catre un psiholog”, adauga medicul estetician Florin Juravale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s