7 Semne Ca Esti Intr-O Relatie Sanatoasa

 36b3f4378905c89c4cac9c139fa54880

Respectul recproc

Respectul reciproc este prezent intr-o relatie daca fiecare il pretuieste pe celalalt pentru ce ,,Persoana” este, ii intelege granitele si nu i le incalca niciodata. De pilda, daca spuneti ca nu va este confortabil sa faceti un anumit lucru, partenerul dumneavoastra intelege imediat si nu va mai cere sa faceti acel lucru?

Increderea

Daca partenerul va vede vorbind cu alta persoana de sex opus, se enerveaza imediat sau isi pastreaza calmul pentru ca stie ca nu il veti insela? Putina gelozie este o emotie fireasca, dar este iportant feul cum el/ea reactioneaza cnd se simte gelos/geloasa.

Onestitatea

Este greu sau imposibil sa ai incredere in cineva, daca acesta nu este mereu onest in legatura cu diversele aspecte ale vietii zilnice. Daca declara ca va fi intr-un loc si il gasiti in altul va va fi greu sa in credeti data viitoare, nu? Iar increderea se va clatina putin cate putin/

Sprijinul

Intr-o relatie sanatoasa, partenerul va e alaturi… “La bine si la greu”, exact cum spune ceremonia de casatorie. Adica sarbatoreste si se bucura pentru voi cand se intampla lucruri bune si imparte cu voi suferinta cand vi se intampla lucruri neplacute.

Corectitudinea

Participati in mod egal la luarea deciziilor? Va intalniti de un numar (aproape) egal de ori cu prietenii vostri si cei ai partenerului? Lucrurile se deterioreaza rapid intr-o relatie daca unul dintre parteneri insista permanent sa se petreaca lucrurile numai cum vrea acesta, adica atunci cand relatia se transforma intr-o lupta pentru putere.

Identitaile (raman) separate

Niciunul dintre parteneri nu ar trebui sa se simta fortat sa pretinda ca ii place ceva ce de fapt nu ii place sau sa renunte la a-si vedea prietenii sau la activitati care ii fac placere. Desigur, este nevoie de unele compromisuri, dar aceasta nu inseamna sa renunti la fi tu insuti, cu familia, prietenii, interesele, hobby-urile, gusturile tale, adica cu ceea ce te defineste ca persoana.

Buna comunicare

Uneori este greu sa fim clari chiar si fata de cei apropiati. Aceleasi cateva cuvinte pot de fapt sa insemne lucruri foarte diferite. De aceea este atat de important sa cerem clarificari, sa punem intrebari, oricand nu suntem siguri ca am inteles bine. Este un gest foarte sanatos, care ne poate scuti de multe dispute si chiar suferinte, parte dintr-o atitudine sanatoasa mai larga, numita simplu: ,,verificarea realitatii”. Sau: nu va opriti din a marturisi un sentiment sau o opinie doar pentru ca va este teama ca nu ii va placea partenerului sau ca imaginea voastra ar avea de suferit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s