De Ce Cuplurile Care Se ,, Cearta Frumos” Raman Mai Mult Timp Impreuna

 

Cuplurile care se ,,cearta frumos” reduc nivelul de stres din relatie, reusesc sa comunice mai mult si sa isi impartaseasca trairile. Psihologii cred ca, in general, este important sa incercan tot timpul sa il seducem pe cel de langa noi si sa fim atenti la semnalele pe care acesta le emite.

14433_1131_img_2

,,Casniciile fericite nu sunt niciodata perfecte. Acele cupluri care spun ca sunt multumite de relatia lor au diferente de temperament, dar impartasesc aceleasi valori familiale. Casniciile fericite se bazeaza pe o prietenie trainica. Este foarte important sa-ti cunosti partenerul: ce ii place, ce nu-i place, ce-l supara, ce-l bucura, etc.

In general, este esential sa nu incetati niciodata sa va seduceti partenerul. Nu va purtati niciodata ca si cum cel de langa voi vi se cuvine.

Este important ca in cel de langa noi sa vedem doar partile pozitive.

Daca gandesti negativ despre cel de langa tine, atunci ajungi sa gandesti asa si despre tine, atunci ajungi sa gandesti asa si despre tine, ajungi prizonierul unei stari de negativitate, din care cu greu mai poti sa iesi.

Impacarea are un rol important in relatia de cuplu, este ca o arma secreta, garanteaza ca disputa nu scapa de su control” subliniaza psihoterapeutul Iulia Florea.

In cazul celor mai trainice casnicii, sotul si sotia impartasesc aceleasi valori si construiesc impreuna. ,,Este mult mai usor sa strici ceea ce ai construit decat sa repari. Cuplurile care au rabdare sa remedieze ceea ce au stricat au sanse sa ramana mai mult timp impreuna, in comparatie cu cele care strica si fug”, mai precizeaza psihoterapeutul Iulia Florea.

Pentru a pastra o relatie de cuplu este important sa te simti barbat, sa te simti femeie. “Sa-ti asumi responsabilitatile pentru emotiile tale, pentru ceea ce simti. Nu astepta ca partenerul sa te faca fericit. Esti responsabil sa descoperi ce te face nefericit.

De asemenea, specialistii recomanda urmatorul exercitiu: Fiecare partener sa faca o lista cu cel il face sa se simta iubit si ce il face sa se simta singur si neinteles. Incercati sa faceti ceva zilnic pentru partener, pentru ca acesta sa se simta iubit”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s