Romanii, Codasi La Exercitii Fizice: Doar 5 Din 100 De Companii Acorda Angajatilor Abonamente La Centre Sportiv

Doar 6% din romani practica sport cu regularitate si 5 % din companii asigura angajatilor un abonament la un centru sportiv, in contextul in care 61% din populatie nu practica sport, iar 18% face miscare foarte rar, potrivit unui studiu al companiei Benefit Seven.

slide_1

Potentialul pietei fitness este slab utilizat in Romania, fiind fructificat in special la nivelul marilor companii. Intre 3% si 5% din companii platesc angajatilor un abonament la un centru sportiv. Dintre acestea, cele mai multe activeaza in domenii precum IT, telecom, farma, servicii profesionale, media si comunicare.

Pe piata estimata in 2015 la 223 de milioane de euro, frecventa practicarii activitatilor fizice a crescut in ultimii ani, la fel si valoarea pietei de fitness. In medie, un roman chletuia 11 euro 2015, pentru activitati sportive, comparativ cu aproape 5 euro cheltuiti in 2012.

,,Piata de fitness din Romania creste, in medie, cu 25% annual, chiar daca tot acelasi proncetaj ramane nefiscalizat, adica constituie piata gri. Putem spune ca numarul centrelor de sport este in crestere, chiar daca din totalul populatiei doar 6% din romani practica sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scazut fiind inregistrat de Cehia si Polonia,  ambele cu 5% din populatie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%”, spune Andrei Cretu, co-fondator Benefit Seven.

Aproape 60% din firme au semnat un paterneriat  cu un furnizor de servicii sportive, facilitand salaratilor accesul la activitati sportive, contra cost, insa la tarife negociate la nivelul de grup.

O mare parte dintre aceste companii dunt din sectorul de banking, retail si automotive. Peste 15% sunt firme cu capital romanesc, iar 40 % dintre ele desfasoara activitati si in afara capitalei. Excluzand companiile cu sediile in Bucuresti, la nivel national, doar 5% dintre angajatori include printre beneficii si un abonament la un centru sportiv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s