Ce Efecte Poate Avea Anorexia Asupra Psihicului

 

Perosnale predispuse la anorexie sunt cele care iau in considerare doar aspectul fizic. De cele mai multe ori, insa, infometarea poate fi calea de a abtine corpul mult visat, dar si modul prin care ne distrugem propriul organism.

photoshoot-american-beauty-greeces-next-top-model-9042834-426-604

Anorexia este o tulburare de alimentatie in care are loc o perceptie eronata a imaginii de sine, in sensul ca anorexicul isi vede total deformat propriul corp, intotdeauna este prea gras si trebuie sa mai slabeasca, chiar daca greutatea corporala este la limita inferioara si exista chiar un pericol vital. Obsesia legata de alimentatie duce de multe ori la tot felul de ritualuri ciudate in ceea ce priveste nutritia: injumatatirea hranei, varsaturi, refuzul de a manca in compania altor persoane.

Anorexicul aspira la un corp idealizat, insa are in mintea sa, doar imaginea unui corp diform, obez si monstruos, care trebuie supus la cure draconice pentru a accede la o imagine de sine mai buna, si implicit un narcisism satisfacator.

Anorexicul se afla foarte aproape de pragul viata-moarte. Are un corp fantomatic, lipsit de orice dorinta, se preocupa doar sa aiba corpul mult visat, pierzand zilnic o mare cantitate din energia psihica. Asadar, oricat s-ar uita in oglinda nimic nu il convinge ca nu e prea gras. Efectele asupra mintii sunt in registrul obsesilor si al comportamentelor obsesive legate de diete si de noi metode de a pierde in greutate. Suicidul, sentimentul de vid interior, o stima de sine scazuta, izolarea si depresia sunt semne frecvente la cei cu anorexie. Apar de asemenea anemii crunte, sistemul imunitar deficiar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s