Oamenii De Stiinta Sustin Ca Au Descoperit Elixirul Tineretii Si Ca Au Inceput La Testarea Acestuia Pe Oameni

 

Oamenii de stiinta americani sustin ca au descoperit un compus natural care se gaseste in avocado, broccoli, varza si castravete, care  are ,,efecte anti-imbatranire remarcabile in cazul soarecilor” si care ar putea functiona si la oameni. Cercetarea a fost publicata in jurnalul Cell Metabolism, informeaza Science Daily.

 

5-nguyen-nhan-bat-ngo-gay-lao-hoa-da

Cercetatorii care au inceput testele clinice pe un mic grup de oameni au declarat ca au observat efecte benefice in cazul soarecilor cu varste inainte care au primit in apa acest compus, numit NMN. Nivelul lor de activitate fizica a crescut, densitatea osoasa si ficatul au functionat mai bine si s-a observat si o pierdere din greutate.

Oamenii de stiinta au inceput prin cercetarea proprietatilor unei proteine numite NAD, implicata in productia de energie a organismului. Pe masura ce corpurile imbatranesc, productia de NAD scade si se considera ca acest lucru face parte din procesul de imbatranire.

Incercarile de a suplimenta cantitatea de NAD au esuat, astfel ca cercetatorii au cautat o alta modalitate de a spori productia proteinei. Ei au administrat soarecilor NMN in apa de baut pentru a observa daca acesta actioneaza ca un elier al tineretii.

,,Raspunsul este da. De fapt, NMN are remarcabile efecte anti-imbatranire in cazul soarecilor”, sustine profesorul Shin-ichiro Imai, de la Universitatea din Washington University, ce care a condus cerceetarea. “Soarecii (hraniti-nr.) cu NMN au in mod cert o sanatate mai buna”, a spus profesorul care a adaugat ca ,,daca lucrurile merg asa si mai departe ei ar putea avea si o speranta de viata mai mare”.

,,Am descoperit un mod in care se poate incetini declinu fiziologic in cazul soarecilor. Acest lucru inseamna ca soarecii mai in varsta au niveluri de metabolism si de energie asemanatoare cu cei mai tineri”, a continuat cercetatorul.

Profesorul s-a aratat optimist ca testele clinice pe subiecti umani, care au inceput in Japonia, vor produce rezultate similare. El a adaugat ca spera ca acest lucru sa se traduca ,,intr-o metoda de a-I ajuta pe oameni sa ramana pe masura ce imbatranesc”.

Insa exista si un aspect negativ al acestei metode. Deoarece NMN ofera un implus in activitatea tuturor celulelor, ar putea avea un impact si asupra celor canceroase, contribuind la inmultirea acestora.,,Despre unele celule tumorale se stie ca au o capacitate mai mare de a sintetiza NAD, asa ca am fost ingrijorati ca administrarea de NMN poate conduce la cresterea incidentei cancerului”, a completat profesorul.

Oamenii de stiinta au subliniat ca au observat faptul ca NMN actioneaza numai in cazul organismelor in varsta . ,,Suplimentarea cu NMN nu are efect asupra soarecilor tineri pentru ca ei inca produc indeajuns de mult NMN”, a declarat profesorul Jun Yoshino, care a luat parte la cercetare. ,,Banuim ca accelerarea procesului de inflamatie ce survine odata cu imbatranirea reduce capacitatea corpului de a produce NMN si, prin extensie, NAD”, a mai precizat acesta.

La inceputul anului, o alta echipa de cercetatori a dezvaluit faptul ca a reusit sa extinda speranta de viata a soarecilor cu 35% indepartand celulele uzate din corp, care au efect distructiv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s