Uleiul Esential De Lamaie

Lamaiul este un copac de talie mica, vesnic verde, nativ din India. In prezent, acesta fiind raspandit peste tot, unde se gaseste clima calda in Europa, si pe continentul Nord-American, in Forida si California.

Lemon oil

In Europa, Lamaiul, a fost adus din Orientul Apropiat, in timpul razboaielor sfinte purtate acolo de cruciati (sec. al XI-XII-lea). De altfel, cuvantul Lamai deriva din arabul laimum si persanul limum.

Utilizare pentru trup

Uleiul esential de Lamaie este un tonic al sistemului circulator, imbunatatind circulatia sangelui; ajuta la diminuarea vascozitatii sangelui si astfel scade presiunea in venele varicoase. El este, de asemenea, un remediu traditional pentru tratarea capilarelor sparte vizibile sub piele. Mentine vitalitatea celulelor rosii (eritrocitele), efect favorabil in caz de anemie; totodata, stimuleaza leucocitele, ceea ce duce la o imbunatatire a imunitatii organismului. Se foloseste sub forma de masaj, bai sau inhalatii.

Datorita proprietatilor antiseptice este util sub forma de masaj local sau inhalatii in raceala, gripa, tuse, chiar si cand acestea sunt asociata cu febra.

Uleiul de Lamai are proprietati detoxifiante si decongestionante asupra ficatului si rinichilor; ajuta la reducerea celulitei. Se aplica masaj local.

De asemenea are actiune invioratoare si tonifica, fiind benefic in tratarea durerilor de cap si a migrenelor. Se utilizeaza sub forma de inhalatii, candele, masaj pe tample.

Utilizare pentru suflet

Fiind tonic, revigorant si purificator, uleiul de Lamaie este indicat persoanelor care traverseaza perioade incarcate, dificile, cand au tendinta de a se lasa coplesite de probleme si astfel de a se neglija pe sine. Utilizandu-l in candele, va va ajuta sa va simtiti mai proaspeti, mai plini de viata si increzatori in propriile forte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s