Sexul Practicat Inaintea Unei Competitii Sportive Nu Este Atat De Daunator Precum Se Crede

O idee care a fost considerata drept un adevar general a fost cea conform caruia inaintea unei competitii, sportivii nu trebuie sa aiba contacte sexuale, teorie care se bazeaza pe faptul ca, daca materia seminala nu este eliminata, rezistenta si virilitatea sunt sporite.

heterosexual couple having sex
close up of heterosexual couple having sex

Lui Muhammad Ali ii era interzis sa aiba contacte sexuale cu 6 saptamani inaintea unei lupte importante, si acesta este doar unul dintre exemple. Cu toate acestea, studiile recente au aratat ca sexul practicat inaintea unor competitii importante nu dauneaza prestatiei sportivilor, mai mult decat atat, in unele cazuri poate fi chiar de ajutor, insa aceasta nu reprezinta o concluzie finala, fiind nevoie de derularea mai multor studii. Mai mult decat atat, s-a estimat ca in cazul atletelor care au intretinut un contact sexual inaintea competitiei, acest fapt nu a avut niciun efect, iar unii cercetatori au mers mai departe, afirmand ca sexul poate impulsiona sportivii, ceea ce este un lucru foarte bun.

David Bishop, cercetator la Institutul de Sport de la Universitatea Victoria (SUA), a argumentat ca exista obiceiuri mult mai daunatoare decat sexul, care ar putea afecta prestatia sportivilor, precum alcoolul, noptile nedormite si un stil de viata neglijent. Gutierrez a afirmat ca energia pierduta in timpul actului sexual este insignifiant, putand fi inlocuita prin simpla consumare a unei ciocolate, astfel ca sexul nu reprezinta un element perturbator.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s