Reguli Simple Pentru Protejarea Si Ingrijirea Tenului Pe Timp De Ger

Protejarea si ingrijirea pielii pe timp de iarna are nevoie de o atentie suplimentara si exista cateva trucuri sau sfaturi simple pe care dermatologii le recomanda in sezonului rece..

redhead-hood-face-winter-eyes-fog-models-mood-women-females-girls-babes-wallpaper-3

Crema hidratanta nu trebuie sa fie mai grasa, desi, iarna, tendinta noastra este sa apelam la o formula nutritiva, mai bogata pentru crema de fata sau de corp. contrar aparentelor, nu vascozitatea unei crème este cea care aduce o ingrijire suplimentara, ci ingredientele active pe care le contine. Chiar daca sunt tentate sa se apere de frig, persoanele cu piele sensibila, predispusa la eruptii, iritatii sau acnee nu ar trebui sa inlocuiasca lotiunile lejere, hidratante cu unele uleioase sau pe baza de vaselina, pentru ca acest lucru le va amplifica problemele. Asadar, crema de iarna trebuie aleasa tot in functie de tipul de ten si nu in functie de vreme.

Uleiurile vegetale nu hidrateaza tenul, deci ar trebui  insotite si de lotiunile lejere. Cea mai buna solutie este incorporarea catorva picaturi de ulei in crema sau in lotiunea hidratanta. Aplicarea trebuie facuta imediat dupa spalarea tenului, cand porii sunt deschisi, pentru o absorbtie cat mai buna. Rolul benefic al uleiului consta in crearea unei pelicule protectoare la suprafata pielii pe timp de ger.

Pe timpul iernii, incalzirea spatiilor inchise produce o deshidratare mai mare la nivelul pielii, asadar ar trebui sa avem mereu atasat de calorifer un mic vas cu apa care sa echilibreze umiditatea din aerul locuintei. Nivelul recomandat de umiditate este de 50%.

Chiar daca este frig, dusurile si baile nu trebuie sa fie prea lungi si nici prea fierbinti, pentru ca apa nu hidrateaza, dimpotriva, aceasta indeparteaza bariera de uleiuri naturale ale pielii. Apa fierbinte deshidrateaza, dileata capilarele si produce roseata.

Consumul de peste este binevenit in sezonul rece, pentru ca uleiurile omega-3 continute cu precadere de somon, sardine, ansoa, halibut contribuie la mentinerea elasticitatii pielii.

Alcoolul si cafeaua  sunt inamici ai pielii in sezonul rece, dar nu numai. Alcoolul accelereaza  deshidratarea prin dilatarea capilarelor, iar cafeaua este diuretica, ceea ce inseamna tot pierdere de apa. Alte alimente care favorizeaza aparitia problemelor la nivelul pielii sunt dulciurile si fainoasele.

Exfolierea in exces a pielii pe timp de iarna nu este recomandata, mai ales in cazul unei ten deja uscat. Folosirea unor lotiuni blande de curatare este ceea ce recomanda dermatologii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s