Cum Influenteaza Parfumul Frumusetea Femeilor?

 

Oamenii de stiinta au descoperit un lucru fascinant. Femeile utilizeaza de milenii parfumurile pentru a fi mai atragatoare.

s_c_tc_fragrance_finefragrance

Un studiu stiintifica recent a confirmat ca, intr-adevar, chipurile femeilor sunt percepute ca fiind mai frumoase in prezenta unui miros placut, demonstrand ca mirosurile pot influenta felul in care ne vedem unii pe ceilalti, spun autorii studiului.

Unui numar de 18 tineri adulti, dintre care doua treimi erau femei, le-au fost aratate fotografii ale fetelor a 8 femei. Concoitent, in incapere au fost introduse 5 femuri de mirosuri, cate unul odata. Mirosurile erau produse cu ajutorul unui amestec de ulei de peste (cu miros neplacut) si ulei de trandafir (cu miros placut), concentratiile lor variind, astfe incat mirosul devenea placut in diferite grade.

Participantii au fost rugati sa evalueze gradul de atractivitate si varsta femeilor din imagini, precum si cat de placut li se parea mirosul.

Cerceatorii de la Monell Chemical Senses Center si compania Unilever au constat, astfel, ca gradul de atractivitate a fetelor femeilor, perceput de participanti, era influentat de cat de placut li se parea mirosul din camera.

Fetele femeilor pareau mai atragatoare in prezenta unui miros placut. Atractivitatea  mirosului si atractivitatea chipului erau, asadar, integritate intr-o evaluare emotionala combinata, spun cercetatorii.

In schimb, evaluara varstei nu pare a fi influentata de miros: mirosul placut nu le facea pe femeile din fotografii sa para mai tinere, ci doar mai frumoase.

Se crede ca aceasta diferenta apare deoarece evaluarea gradului de atractivitate ar fi un proces emotional, pe care evaluarea varstei ar fi un proces cognitiv, rational.

Cercetatorii intentioneaza ca, in continuare, sa afle daca aceste descoperiri sunt valabile si atunci cand e vorba despre evaluarea  gradului de atractivitate a fetelor masculine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s