Desi Pare Surprinzator, Problemele Cu Acneea Aduc Si Avantaje. Pelea Va Imbatrani Mai Greu

 

Oamenii de stiinta de la King’s College, din Londra, au descoperit, faptul cam persoanee care au suferit de acnee vor fi mai protejate in ceea ce priveste imbatranirea tenului, telomerii (acele nucleotide de ce se afla extremitatea cromozomilor) avand o viata mai indelungata in interiorul  celulelor albe, in aceste cazuri, ceea ce inseamna ca celulele vor fi mult mai puternic protejate impotriva imbatranirii.

maxresdefault_60339100

Studiul publicat in Journal of Investigative Dermatology, a investigat durata de viata a telomerilor din celule albe din sange in cazul a 1 205 de gemeni, iar un sfert din acestia au afirmat, faptul ca, s-au confruntat cu acneea de-a lungul vietii. Statisticile au aratat ca durata de viata a telomerilor in cazul persoanelor care au suferit de acnee este semnificativ mai mare, rezultand ca celulele albe sunt mult mai protejate in fata procesului de imbatranire.

Dermatologii au observat ca pielea persoanelor care s-au confruntat cu acneea imbatraneste mult mai tarziu decat a celor care nu au avut astfel de probleme, ridurile si subtierea pielii nefiind o problema majora pentru acestia.

,,Pentru multi ani, dermatologii au identificat faptul ca pielea persoanelor ce au suferit de acnee imbatraneste mut mai greu decat a celor care nu au avut astfel de probleme”, a afirmat liderul acestui studiu, Dr. Simone Ribero.

In ceea ce priveste cauza acestui fenomen, un alt dermatolog ce a participat la derularea acestui studiu, Dr. Veronique Bataille, este de parere ca ,,durata de viata mai lunga a telomerilor este considerat un factor crucial, dar un rol la fel de important il are si gena p53 (un protector al genomului).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s