Motivul Pentru Care Femeile Au Nevoie De Mai Multa Odihna Decat Barbatii

 

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie, au descoperit faptul ca, cu cat femeile isi folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, cu atat mai mut trebuie sa se odihneasca in timpul somnului, deoarece creierul lor este mai complex decat al barbatilor si necesita mai multe ore de somn.

0604-cant-sleep-0717

Sa stabilesti un program in minte in timp ce gatesti, sa raspunzi la telefon si sa asezi masa in acelasi timp, realizarea activitatilor multiple este chiar un talent ascuns al femeilor care, de cele mai multe ori, duce la stres si epuizare.

Rezultatele acestui studiu explica numarul de ore de somn pe care o femeie trebuie sa-l atinga pentru a ramane sanatoasa, sa radieze si sa fie productiva.

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie, au descoperit urmatorul lucru: cu cat femeile isi folosesc mai multe creierul pe timpul zilei, cu atat mai mult trebuie sa se odihneasca in timpul somnului. Totodata, rezultatele au aratat si urmatorul fapt: cu cat  reprezentantele sexului feminin realizeaza mai multe activitati in acelasi timp, cu atat creierul lor lucreaza intr-un mod mult mai complex. Asa ca, acestea necesita mai multa odihna.

,,Creierul femeilor este mult mai complex decat cel al barbatilor si tocmai de aceea au nevoie de mai mult somn”, a spus profesorul Jim Horne, autorul studiului.

In medie, un adult are nevoie de 6 pana la 8 ore de somn pentru a se recupera in urma activitatilor realizate de-a lungul zilei. Femeile au nevoie de inca 20 de ani de minute de somn spre deosebire de barbati. De asemenea, s-a descoperit faptul ca, femeile care se odihnesc prea putin, sunt predispuse la anumite probleme de sanatate precum probleme cardiovasculare sau de diabet, depresie, stres si anxietate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s