Cum Iti Poate Imbunatati Sanatatea O Iubita Fericita

 

In cadrul unui studiu la care au participat 1 981 de cupluri, heterosexuale, a fost dezvaluit faptul ca oamenii care au partenerul de cuplu fericit sunt mai sanatosi.

happy-couple-proposing-with-flowers-bouquet

Construit pe baza studiilor precedente care sustin ca oamenii fericiti sunt mai sanatosi, profesorul Wiliam Chopik, care preda psihologia  in cadrul Universitatii Michigan State, a dorit sa afle de la zero efectele relatiilor interpersonale asupra sanatatii. Acesta a observat cel putin trei motive pentru care un partener fericit ar putea sa-si faca sotia mai sanatoasa (chiar daca aceasta nu este  fericita). Partenerii fericiti pot oferi mai mult suport persoanei de langa el, acestia pot implica persoanele nefericite in activitati precum odihna, echilibrul alimentar, precum si efectuarea exercitiilor fizice.

,,Descoperirea a adus noi dovezi in ceea ce priveste legatura dintre sanatatea si fericire. Avand un partener din viata fericit poate ajuta la mentinerea sanatatii celuilalt partener din relatie, fara ca acesta sa fie fericit”, a declarat Chopik.

Studiul ce s-a desfasurat pe o perioada de sase ani a implicat cupluri cu varsta intre 50 si 94 de ani, 84% dintre participanti fiind din rasa caucaziana, 8% din rasa negroida si 6% au fost hispanici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s