Ce Efecte Nedorite Poate Avea Sapunul

 

Cat mai parfumat si, daca se poate, colorat si cel mai ieftin. Cam acestea sunt criteriile dupa care ne ghidam, majoritatea dintre noi, atunci cand cumparam un sapun. Dar ai avut, vreodata, curiozitatea sa citesti eticheta unui astfel de produs?

rose-soap-june-11-007

Daca ai face-o, primul lucru care ti-ar atrage atentia este acel ,,cleansing bar” (produs cu detergenti sintetici, acizi grasi sintetici si oxizi de sulf si etilen, toxice pentru piele), nicidecum ,,soap bar”. Explicatia este una simpla: sapunul este  produsul obtinut in urma procesului de saponificare si contine grasimi, uleiuri, acizi grasi. Nu exista saponificare, nu exista sapun! Iar producatorii nu au voie sa scrie sapun pe un produs care nu este obtinut in urma reactiei de saponificare.

Apoi, ne confruntam cu lipsa de glicerina din compozitia sapunurilor. Aceasta substanta este extrem de importanta pentru piele deoarece are proprietatea de a absorbi cu usurinta apa, ajutand la hidratarea pielii si la prevenirea uscaciunii si a iritatiilor. Insa, asa-zisa glicerina din sapunurile comerciale este doar un conglomerat de substante chimice (desigur, mult mai ieftine decat costa glicerina naturala), care doar creeaza impresia de umectare, neavand insa nici un efect pozitiv asupra epidermului, atrag atentia specialistii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s