Vesti Bune De La Cercetatori, Daca Mananci Zilnic Putina Ciocolata Scazi Riscul De A Face Atac Cerebral Sau O Boala De Inima

 

Noul studiu confirma beneficiile deja stiute ale ciocolatei, adugandu-le si pe cele de preventie a bolilor de inima sau a atacului cerebral. Se stie, deja, ca dulcele cu cacao reduce pierderile de memorie, previne diabetul, reduce stresul, protejeaza pielea de efectul soarelui si scade colesterolul.

chocolate-wallpaper-87-hd-wallpaper

Cercetatorii de la Universitatea Abderdeen au observat obiceiurile alimentare a 21.000 de oameni timp de 12 ani si au aflat, faptul ca,  aceia care mancau 100 de grame de ciocolata zilnic aveau cu 25% mai putine sanse sa faca o boala de inima si cu 23% mai putine sanse sa faca atac cerebral.

,,Probele cumulative pe care le-am cules arata ca un consum mai mare de ciocolata este asociat cu un risc mai mic de evenimente cardiobasculare nefaste. Acest lucru inseamna ca nu doar flavonoidele, ci si alti compusi, probabil din lapte – precum calciu sau acizii grasi, pot contribui la cele observate”, a explicat profesorul Phytp Myint, seful catedrei de medicina pentru varstinici de la Universitatea Aberdeen, citat de The Telegraph.

Cercetatorii au apelat si la alte studii similare si au constatat faptul ca observatiile lor privind incidenta mai mica de boli vascuare se mentinea la consumatorii de ciocolata. Mai mult, cei care mancau ciocolata erau mai slabi, faceau mai des miscare si aveau valori ale tensiunii mai scazute.

Totusi, comunitatea stiintifica reaminteste tuturor ca nu exista un aliment minune, ci ca sanatatea tine de o dieta echilibrata, pastrarea tensiunii arteriale in limite normale si mult exercitiu fizic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s