Produsele Care Promit Detoxifierea Organismului Sunt False

 

Produsele care promit detoxifierea organismului vand, de fapt, doar o idee ademenitoare, nu un remediu veridic pentru organism, pentru ca detoxifierea nu este un lucru real, potrivit unei mici cercetari realizata de cei de la site-ul vox.com.

dsc_0007-600x905

potrivit acestora, detoxifierea reala este doar procesul prin care trec consumatorii de droguri si alcoolicii atunci cand sunt internati in centrele de detoxicare, unde, intr-adevar, dependentii trec printr-un proces dureros de eliminare a toxinelor din organism.

Ideea de detoxificare dateaza de la inceput…de la Gradina Edenului: Nici bine nu au fost creati oamenii si au si muscat din marul toxic. De atunci, probabil pentru a se cai pentru pacatul originar, multe persoane au cazut prada ideii ca organismul este plin de toxine. Evident, ceva trebuie facut pentru a scapa de ele, pentru ca doar asa pot amenii sa devina mai puri si mai curati.

In Egiptul Antic, vindecatorii (medicii) credeau, faptul ca, substantele toxice provin din si sunt formate in interiorul corpului uman (in special in intestinul gros). Ideea acceptata, general la vremea aceea, era ca aceste toxine cauzeaza boli si trebuie eliminate din organism cat mai repede posibil. Atunci a aparut termenul si ideea de ,,auto-intoxication/autointoxicatie” (oamenii se imbolnaveau singuri) – idee ce a persistat de-a lungul secolului, fiind crezuta chiar si de microbiologi, potrivit revistei medicale ,,Lancet”.

Totusi, la inceputul anilor 1900, fiziologia a evoluat si au inceput sa fie cunoscute din ce in ce mai multe notiuni exact, corecte, iar oamenii de stiinta au demonstrat ,,autointoxicatia”.

Intr-adevar, detoxifierea este o notiune care arage, dar ;umea trebuie sa stie, ca notiunea este de fapt un nonsens. Bineinteles, acest lucru nu i-a oprit pe cei din marketing sa vanda aceasta idee conform careia oamenii pot deveni, intr-un fel sau altul, mai putin toxici, daca folosesc anumite produse speciale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s