De Ce Aveti Nevoie In Timpul Sarcinii

 

Corpul unei femei se schimba considerabil in timpul sarcinii. Totul devine mai mare si mai activ: uterul si musculatura de sustinere se dezvolta, atriculatiile devin mai flexibile in asteptarea sarcinii, iar volumul sangvin creste cu 60 pana la 80%.

pregnant-woman-silhouette-clipart-1378847526j4t

Chiar si in cazul consumlui unei diete foarte hranitoare, nu este posibil intotdeauna sa obtineti suficiente vitamine si minerale pentru a asigura necesarul dumneavoastra si al viitorului bebelus. De aceea, medicii recomanda de obicei femeilor administrarea de suplimente prenatale in timpul sarcinii.

Fiecare femeie are nevoie de tipuri diferite de suplimente, in functie de dieta. O femeie vegetariana, de exemplu, poate avea nevoie de un supliment care sa contina cantitati mai mari decat de obicei de fier sau vitamina B12. Pe de alta parte, o femeie care consuma carne sau fructe de mare in cantitati mari ar trebui sa evite suplimentele bogate in fier, deoarece obtine probabil mai mult decat suficient din acest mineral prin dieta.

Daca sunteti insarcinata in acest moment sau planificati o sarcina, acordati o atentie deosebita nutrientilor prezentati in continuare.

 

VITAMINELE DIN GRUPUL B

Nu trebuie sa va ingrijorati ca veti primi o cantitate prea mare de vitamine din grupul B in timpul sarcinii, deoarece acesti nutrienti nu se acumuleaza in organism. Cele doua vitamine din grupul din grupul B care necesita atentie sunt acidul folic sau folatii si vitamina B12. Acidul folic previne malformatii congetinale, numite defecte de tub neural, iar vitamina B12 sustine metabolismul fetal si mentine nivelurile normale ale eritrocitelor. Alimentele bogate in acid folic include cerealele fortificate, paine si leguminoasele boabe. Alimentele bogate in vitamina B12 , sunt carnea si pestele. Daca aveti un copil cu defecte de tub neural si planificati o alta sarcina, medicul dumneavoastra va va recomanda 400 micrograme de acid folic.

 

VITAMINELE A SI B

Spre deosebire de vitaminele din grupul B, organismul acumuleaza in timp vitaminelee A si D. cantitatea din acesti nutrienti continuta in suplimentul dumneavoastra prenatal va depinde de calitatile pe care le obtine din dieta. Alimentele bogate in vitamina A includ dovlecelul si morcovii; alimentele bogate in vitamina D sunt pestele gras si laptele imbogatit.

 

CALCIU

Femeile insarcinate prezinta frecvent niveluri scazute de calciu, care este esential pentru intarirea scheletului fetal.

 

FIERUL

In cazul sarcinii, o parte din fluxul sangvin al femeii este dirijat catre fat, astfel incat este necesara o cantitate mare de fier pentru a tine pasul cu cererea crescuta de eritrocite. Chiar daca aveti o dieta sanatoasa, exista un risc crescut de a deveni anemica in timpul sarcinii.

 

Inainte ca medicul dumneavoastra sa va recomande nutrientii prenatali, asigurati-va ca i-ati mentionat daca dumneavoastra consumati cantitati mari de alimente bogate in fier, cum ar fi carnea rosie, ficatul sau legumele cu frunze verzi. Aceasta va ajuta medicul sa determine de cat fier suplimentar aveti nevoie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s