Ursuletii Gumati Sau Jeleurile Colorate Si Cu Diferite Arome Se Numara Printre Dulciurile Tale Favorite? Atunci Poate Ar Fi Bine Sa Stii Din Ce Sunt Facute.

 

Daca ai incercat sa servesti prietenii vegetarieni cu feluri si ai fost refuzata, explicatia ar fi ca aceste produse contin gelatina. Gelatina este o substanta solia, translucida, incolora si insipida derivata din colagen si obtinuta din diverse reziduuri animale (sorici de porc, oase de porc, cal sau vaca sau piei de bovine).

maxresdefaultds

De asemenea, regizorul belgian Alina Kneepkens a creat un scurt metraj care arata, in detaliu, cum sunt facuti ursuletii gumati. Aceasta face parte dintr-o serie de videoclipuri care documenteaza modul in care sunt facute diverse animale.

Si Asociatia Pro Consumatorilor (APC), din Romania a atras atentia ca jeleurile sunt adevarate cocktailuri chimice pentru creierul copiilor care contin acid citric, substante de aromatizare, coloranti si aditivi cu efecte negative asupra sanatatii. O alta problema a jeleurior de pe piata o reprezinta cantitatea mare de zahar. La foarte multe dintre aceste produse, principiul ingredient este siropul de glucoza sau zaharul. Si mai grav este faptul ca de multe ori producatori depasesc cantitatea de 15 grame de zahar la 100 de grame de jeleuri. Continutul ridicat de zahar din acest tip de produs explica si valoarea energetica ridicata, ceasta variaza intre 307,4 kal si 382,5 kal. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca cel mut 10% din aportul zilnic de energie pentru adulti si copii sa provina din zaharuri libere, ceea ce inseamna aproximatic 25 de grame de zahar pe zi. Alte ingrediente in care este ascuns zaharul sunt: fructoza, siropul de malt, extractul de malt, siropul de porumb, melasa, zaharul brun, zaharoza, maltul de orez, agava. Toate acestea reprezinta indulcitori artificiali adaugati in aceste dulciuri. Asadar, atunci cant te bucuri de un jeleu, gandeste-te ca nu faci altceva decat sa mananci un amestec de ramasite animale topite, substante chimice si mult zahar. Exista si substituti vegetali ai gelatinei, iar unele sortimente de jeleuri sunt facute cu acestea. Agar – Agar este un substitut popular pentru gelatina obtinut din alge din zona Asiei de Sud – Est, folosit ca agent de ingrosare. Acesta poate fi folosit ca substitut pentru amidon, gluten, soia, deojdia, lactoza si chiar oua. Acesta absoarbe imediat glucoza cu un proces de digestie rapid, astfel putem preveni stocarea in organism  a grasimilor sau a zaharurilor in exces. Pe langa absorbirea glucozei apar agar absoarbe si fierea: putem vorbi  de controlu nivelului de colesterol din sange prin prevenirea asimilarii grasimilor de care nu avem nevoie. Agar Agar actioneaza si ca un usor laxativ datorita continutului ridicat de fibre, rezolvand o serie de probeme digestive, ficat lenes, constipatie si tranzit intestinal lent, plus eliminarea toxinelor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s