Cele Mai Detestate Activitati Gospodaresti Din Viata Noastra Zilnica

 

Varsta determina si atitudinile fata de sarcinile mari, sau mici, din gospodarie.

aid983610-728px-be-a-good-husband-step-2

Curatarea cuptorului este cea mai neplacuta activitate gospodarie pentru majoritatea oamenilor, indica rezultatele unui studiu, realizat in Marea Britanie, la cererea producatorilor de sisteme Braun CareStyle. 30% dintre participantii la studiu au dezvaluit, faptul ca, urasc sa curate cuptorul. Dupa curatarea cuptorului, sarcina cea mai neplacuta indicata de 23% dintre respondenti este calcatul rufelor. Ea este urmata de schimbarea lenjeriei de pat (20%). Printre activitatile  gospodaresti cele mai neplacute se numara si curatarea baii sau spalatul geamurilor.

In acelasi timp, studiul a relevat si faptul ca, la polul opus, printre cele mai placute activitati casnice sunt gatitul, gradinaritul si aspiratul louintei. O mare parte dintre respondenti nu au ascuns faptul ca aceste activitati cu placere. In ceea ce priveste calcatul, autorii studiului au constatat ca doar 18% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 36 de ani sustin ca uresc aceasta activitate, fata de 27%, procent reprezentat de persoanele intre 35 si 54  de ani. Aproape o cincime dintre respondentii de sex masculin recunosc ca nu au calcat rufe niciodata. Pe de alta parte, 11% dintre femei au declarat a aceasta activitate le deconteaza.

Varsta determina si atitudinile fata de sarcinile mici sau mari din gospodarie. Brabatii si femeile mai tineri nu suporta ,,fleacurile”, de genul aruncatul gunoiului, spalatul vaselor sau aranjarea sosetelor pe perechi. Persoanele in varsta detesta activitatile care presupun mult timp, cum ar fi spalatul ferestrelor, calcatul rufelor sau dezghetarea congelatorului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s