De Ce Vor Femeile Mai Mult Sa Se Casatoreasca Si La Ce Se Gandesc Barbatii Cand Fac Marele Pas

 

Concubinajul castiga astazi tot mai mult teren, in dauna mariajului. Teama de a nu fi inselat, sentimentele care se pierd de la o zi la alta, lipsa de timp, toate astea impiedica astazi multe cupluri sa gaseasca drumul catre altar.

 

14433_1131_img_2

,,Casatoria poate fi benefica daca asteptarile sunt realiste de ambele parti, daca investitiile sunt asumate si corect impartite. Daca familia de origine va sustine si daca nu vedeti cariera doar ca pe o oprtunitate de a intra in competitie cu partenerul, dar nici ca pe un mod de a-l intretine, atunci inseamna ca va potriviti, ca formati o echipa”, subliniaza psihologul Constatin Cornea.

In general, femeile  isi doresc stabilitate, viseaza sa intalneasca o persoana cu care sa imparta totul. De fapt, statistic, ele sunt cele care isi doresc mai mult actul de consfintire a relatiei decat barbatii. “Femeile vor sa aiba pe cineva doar pentru ele, dar, mai mult decat atat, doresc sa aiba un tata pentru copiii lor, o persoana calda cu care sa imparta un camin, nu o casa. Pe parcurs descopera ca partenerul nu renunta la prieteni, dorinta de a avea un partener de discutie ramane doar un vis, iar ajutorul in gospadarie nu exista. Pentru ca asa a fost invatat acasa, pentru ca asa spune societatea, pentru ca este lenes si nu are niciun gand sa se schimbe. Barbatii se casatoresc pentru ca au parte de sex cand vor, pentru ca au nevoie de cineva care sa aiba grija de casa, de copii, de el insusi. Daca isi permite financiar sa intretina familia, devine periculos si arogant. Daca nu, pretinde din partea femeii toate cele, sustinand ca nu a avut noroc, chiar daca nu face nimic pentru a schimba”, precizeaza psihologul.

Partenerul de viata nu trebuie ales in functie de circumstante. “Traumele trecutului va pot face sa credeti ca el va salveaza de tot ce ati patit pana atunci. Sentimentele lui va inchid ranile, cuvintele lui va mangaie sufletul pangarit, iar mangaierile lui va starnesc trupul, asa cum v-ati dorit dintotdeauna. Tot acel timp sec, in care nu ati dormit cu nimeni, nu ati mancat cu nimeni, nu ati visat pe nimeni si nu ati vorbit cu nimeni, va poate face sa credeti ca el este cel ales”, mai spune Constantin Cornea.

Asteptarile nerealiste, traumee trecutului si singuritatea sunt cei trei avocati ai diavolului care va pot schimba viitorul. ,,Daca aveti aceste trei probleme, incercati, chiar daca nu veti reusi, sa treceti totul prin prisma mintii. Cereti parerei si ascultati-le! Aveti rabdare. Nu oferiti totul. Nu primiti in sufletul vostru un cal troian”, adauga specialistul.

Daca iubirea se impleteste cu prietenia, daca certurile duc la solutii, iar libertatile cu proprii sunt respectate, dar nu contravin ideii de cuplu, cei doi pot avea sansa sa ramana cat mai mult timp impreuna. “Daca cautati sa oferiti ce aveti mai bun si stiti si ce sa cereti in schimb, chiar daca nu se intampa asa cum vreti voi, atunci casatoria poate fi o poveste frumoasa. Daca certurile stranesc orgolii, daca familia de origine afla  de neintelegerile voastre si nu mai suporta sa isi vada copilul transformat in rau de o relatie, inseamna ca legatura a esuat, pentru ca cei doi nu au invatat sa mearga mai departe”, mai spune psihologul.

In general, casatoria ca si o relatie, are nevoie de timp. ,,Nu incercati schimbari majore peste noapte. Pot aparea si acestea, dar in timp. Casatoriti-va doar cand va cunoasteti indeajus partenerul. Comunicati cat mai mult. Tonul face muzica. Cu un ton adecvat puteti face adevarate minuni. Lasati orgoliul deoparte. Orice problema trebie sa nasca rezolvari, nu frustrari. Cereti si lasati de la voi pentru binele cuplului. Cuplurile stabile si fericite sunt cele in care cei doi sunt prieteni, dar au si amici adevarati in afara cuplului. In concluzie, fericirea nu exista. Ea este formata din mici bucurii. Cu cat aveti mai multe bucurii, si cu cat acestea sunt mai dese, cu atat sunteti mai fericiti. Bucuriile nu se nasc doar in cuplu. Se nasc in relatia cu familia, cu partenerul, cu copiii, cu prietenii, cu hobby-urile, cu sportul sau cariera”, concluzioneaza psihologul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s