De Ce Tip De Lentile Aveti Nevoie

 

Inainte de a va gandi sa alegeti rame si pelicule pentru lentile, trebuie sa stiti ce fel de ochelari aveti nevoie.

 12718356_10153869956694519_8388526012613386813_n

Ochelarii unifocali

Sunt tipul cel mai simplu: conteaza miopia sau hipermetropia cu o singura reteta. Lentilele fabricate ale ochelarilor (si cele de contact), functioneaza identic cu cristalinul ochiului: refracta razele de lumina.

Daca aveti hipertropie, lentila conveza – mai groasa in mijloc decat la periferie, asemeni cristalinului ochiului – sporeste puterea de focalizare a ochiului pentru a trage punctul focal pe retina, astfel incat imaginie sa fie din nou clare. Daca aveti miopie, lentilele vor fi concave – mai subtiri in mijloc decat la periferie.

 

Ochelarii de lectura

Daca aveti prezibitism, o pereche de ochelari strict pentru lectura poate fi solutia. Chiar daca aveti nevoie si de o reteta pentru vederea ta la distanta mare, puteti avea o alta pereche de ochelari pe care sa-I purtati cand lucrati la distanta mica.

 

Ochelarii bifocali

Ochelarii bifocali permit combinarea a doua retete intr-o singura lentila, pentru persoanele care necesita o corectie pentru uzul regulat si alta pentru lucrul la distanta mica. Partea superioara a lentilei corecteaza vederea la distanta, iar cea inferioara, vederea de aproape, cu  o linie de demarcatie clara intre jumatati. Exista si ochelari trifocali, care au trei portiuni, pentru vederea la distanta, intermediara si de aproape.

 

Ochelarii multifocali

Functioneaza similar cu cei bifocali, pentru persoanele care necesita mai mult de o corectie, dar, asa cum sugereaza denumirea, folosesc o corectie treptata, puterea lentilei trecand usor de la prescriptie la cealalta fara demarcatie vizibila. Permit vederea clara la orice distanta, desi sa te obisnuieti cu ei poate cere ceva timp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s