Schimbare Majora In Formula 1: Bernie Ecclestone Se Retrage, Principala Competitie Automobilistica A Lumii Este Preluata De Catre John Malone

Trustul american Liberty Media, detinut de catre mogului John Malone, va prelua controlul pricipale competitii automobilistice mondiale.

mclaren-formula-1-wallpaper-wallpaper-7

Gigantul american a obtinut pachetul majoritar de actiuni  si spera sa devina proprietarul comentitiei anul viitor. Pentru asta, va trebui sa plateasca suma de opt miliarde de dolari, suma care include si datoriile acumulate. Creatoru afacerii, care genereaza sume imense si implica interese uriase, britanicul Bernie Ecclestone, a implinit varsta de 85 de ani. A decis ca este timpul sa se retraga, dar si sa forteze patrunderea competitiei dominata de catre europeni, pe piata nor-americana. Si, cum o mare parte a banilor vin din mass media, nu era un cumparator mai potrivit, decat john Malone, mogulul care detine uriasul trust de presa Liberty Media.

Jasper Lawler, analist economic: ,,Este un pas neobisnuit, pentru un grup de presa, dar Formula 1, ofera posibilitati foarte bune. Este o afacere imensa de publicitate si asa a fost intotdeauna”.

Bernie Ecclestone va ramane implicat inca trei ani. Om de afaceri de geniul el a cumparat drepturile de televiziune la sfarsitul anilor  70. Apoi, a dominat Formula 1, fara drept de apel, a negociat contracte de televiziune, dar si parteneriate uriase cu Abu Dhabi si Azerbaidjan. A condus totul cu fermitate, nu si-a format un succesor, motiv pentru care a fost criticat, deseori, de cei care sustin ca a ignorat noile tipuri de mass media si piata digitala.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s