Cum Reintram Din Nou In Forma, Dupa O Pauza De Sport

Doar privind pozele de pe conturile de Instagram ale unor instructori de fitness, sportivi, balerine, nutritionisti, sau, pur si simplu persoane care si-au transformat viata prin intermediul dietei si sportului, simti cum iti creste si tie motivatia, dorinta de a arata la fel ca ei.

6a00d8345192e469e200e5529f5f368834-800wisds

Insa, daca ai luat o pauza de la sala de antrenament, pe timpul vacantei, sau indiferent care au fost motivele care au determinat aceasta intrerupere, si iti doresti sa reintri rapid in forma,  trebuie sa respecti cateva reguli simple, dar, totodata, eficiente.

 

Regimul alimentar este esential – O pauza de la sala, nu inseamna, neaparat, si un regim alimentar nesanatos, dar daca vrei sa ai un tonus muscular mai bun si sa scapi de cateva kilograme in plus, zaharul, alimentele rafinate si grasimile nu ar trebuie sa se gaseasca in dieta ta zilnica. Alimentatia echilibrata si hidratarea sunt vitale, inainte de a intra in sala de antrenament. Asigura-te ca nu lipsesc din dieta ta fructele si legumele proaspete, cerealele integrale si proteinele slabe in grasimi. Este important sa iei gustari care te ajuta sa-ti restabilesti energia, dar fara a submina tot efortul depus.

 

Dozeaza-ti efortul, nu exagera antrenamentele – Chiar daca vrei sa recuperezi timpul pierdut, este important sa reiei antrenamentele, intr-un ritm mai lent si sa cresti intensitatea de la o sedinta la alta. Trebuie, sa fii constienta, de faptul ca, rezultatele nu se obtin de pe o zi pe alta, insa, pas cu pas, vei reveni la forma anterioara. Unele dintre cele mai bune antrenamente, dupa o pauza de sala sunt orele de Pilates, sau cele cardio pentru incepatori, de tip Aerobic. Un alt lucru la care trebuie sa fii antent sunt asteptarile, ai nevoie de rabdare si perseverenta pentru a-ti recapata rezistenta la efort.

 

Poarta haine care sa iti ofere libertate de miscare – Libertatea de miscare asigura miscari mai ample ale bratelor, precum si ale intregului corp, ceea ce inseamna mai multe arderi calorice. Un studiu, realizat in Statele Unite ale Americii, arata, faptul ca, persoanele care poarta haine stramte ard mai putin calorii, fata de cele care se imbraca mult mai confortabil. Astfel, acestea pot arde cu 25 de calorii mai multe pe zi. Incaltimea comoda, te poate ajuta sa reintri in forma, petru ca vei merge pe jos mai mult, fara si iti dai seama.

Sportul in doi este mai usor – Cu siguranta, nu este usor sa reincepi sa faci sport, dupa ce ai luat o pauza, dar in compania unei prietene totul se poate transforma intr-un moment placut. Ideal ar fi sa organizati mici intreceri, pentru a stimula spiritul competitiv. Poti ruga o prietena sa va faceti abonament la aceeasi sala, si sa va incurajati reciproc. O tura de alergat in parc, este mult mai distractiva alaturi de o amica, sau de partenerul tau, asa ca nu mai sta pe ganduri si planificati-va prima sesiune de antrenament in doi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s