Combateti Ridurile Prin Metode Naturale

Numeroase produse antiimbatranire pretind ca ,,sterg” ridurile si fac pielea sa arate cu multi ani mai tanara. Unele dintre aceste afirmatii reprezinta reclame exagerate, dar exista dovezi suficiente ca produsele care contin acizi naturali – acizi alfa sau beta hidroxi – pot elimina, in mod real, ridurile fine sau petele brune, cel putin temporar. Ele actioneaza prin exfolierea straturilor superficiale ale pielii si pot chiar stimula producerea de colagen, care creste volumul pielii si o face sa arate mai moale si mai proaspata, afirma dr. Lisa Kates, un cunoscut dermatolog.

189094_bar-rafaeli-usmiech

Acizii alfa hidroxi sunt prezenti in solutii hidratante, creme pentru ochi si multe alte produse. Intre ingredientele care trebuie cautate pe etichete se numara si acidul glicolic (derivat din trestia de zahar), acidul lactic (din lapte), acidul tartaric (din grepfrut), acidul citric (din citrice), acidul malic (din mere) si acidul mandelic (din nuci). Puteti cauta produse care contin acid salicilic, care un acid beta hidroxi. In cazul femeilor cu piele sensibila, unele dintre aceste produse pot fi iritante.

Folositi initial un produs usor

Produsele eliberate fara prescriptie medicala pot contine concentratii de acizi de pana la 10%, in timp ce variantele mai puternice, de obicei disponibile doar cu prescriptie medicala, au concentratii de pana la 30%, precizeaza dr. Ira Davis, conferntiar  de dermatologie la o facultate de top. Acizii pot fi iritanti, asa ca este o idee buna sa incepeti cu un produs cu o concentratie scazuta si sa treceti ulterior la o concentratie mai mare, daca aveti nevoie. Aveti rabdare. Poate dura 6 pana la 8 saptamani pentru a se observa o schimbare.

Produsele care contin acizi alfa si beta hidroxi fac pielea mult mai sensibila la razele soarelui, deoarece stratul superficial al pielii se subtiaza, ceea ce permite unei cantitati mai mari de radiatie ultravioleta sa patrunda. Desi alti factori, cum ar fi cantitatea de melanina, influenteaza tendinta pielii de a reflecta sau absorbi razele nocive, este esentiala folosirea unui ecran de protectie solara si evitarea expunerii excesive la soare atunci cand se folosesc aceste produse. Ecranele solare fara restante chimice, cum ar fi cele care contin dioxid de titaniu sau oxid de zinc, pot reprezenta cea mai buna alegere, deoarece alte ingrediente din compozitia ecranelor solare pot irita tegumentele.

Folositi furfuriladenina

Este un compus vegetal care hidrateaza pielea, iar cercetatorii sugereaza ca pot ameliora ridurile fine si chiar uniformizeaza nuanta pielii.

Cautati produsele care contin N6-fururiladenina sau kinetina (denumirea chimica). Alamy Kinetin este una dintre marcile care contin aceasta substanta.

Incercati un produs mai puternic

Produsele antiimbatranire fara prescriptie medicala au de obicei o concentratie atat de scazuta, incat beneficiile pot fi minime. Pentru a modifica structura pielii, probabil ca doriti sa incercati o reteta cu produse care contin tretinoin, cum ar fi Retinova sau Retin-A. Aceste medicamente au fost studiate timp de mai multe decenii, iar un studiu clinic excelent a aratat ca stimuleaza structura si functiile pielii. Ele intensifica producerea de colagen, depigmenteaza petele brune, elimina celulele moarte, diminueaza ridurile fine si amelioreaza consistenta si culoarea in general.

Produsele cu tretinoin pot usca sau irita pielea, asa ca incepeti usor, folosind-o doar 2 sau 3 seri pe saptamana si crescand frecventa cu cate o seara, in functie de toleranta.

Farmaciile comercializeaza produse cu retinol eliberate fara reteta, acesta fiind mai putin activ decat tretinoinul si, in general, bine tolerat. Retinolul se concerteste in retinoizi activi la nivelul tegumentelor si reprezinta un inceput pentru ameliorarea consistentei, culorii si marimii porilor. Unul dintre miturile referitoare la retinol si tretinoin spune ca nu pot fi folosite daca incercati sa va bronzati. Cercetarie au aratat ca sunt utile in prevenirea distrugerii colagenului in timpul expunerii la soare si de aceea pot fi folosite zilnic impreuna cu o buna protectie solara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s