Beneficiile Boabelor de Cacao Pentru Sanatate

Boabele de cacao sunt considerate un superalimente, deoarece au in compozitie mai mult de 300 de compusi sanatosi. Printre acestia, se numara feniletilamina, teobromina si multi polifenoli, precum flavonoidele. Totodata, boabele de cacao contin multe vitamine si minerale, potasiu, cupru (imbunataesc sanatatea inimii) si fier (ajuta la circulatia oxigenului din corp). De asemenea, calciu si magneziul se gasesc si ele in boabele de cacao, ele sunt raspunzatoare ca toate organele sa functioneze corespunzator.

Cele mai cunoscute boabe de cacao au aparut, pentru prima oara, in bazinul Amazonului. Ele cresc in conditii de umiditate, in zonele climatice calde si in spatii intunecate. Boabele de cacao se cultiva, in mod normal, in Africa, Asia, America Centrala si de Sud. Aceste mai sunt denumite si ,,alimentul zeilor”, datorita multiplelor beneficii asupra sanatatii.

News-Cocoa-Bean-to-Pod

Beneficiile boabelor de cacao

Antidepresiv – Boabele de cacao sunt considerate antidepresive naturale, din cauza continutului de dopamina, feniletilamina si serotonina. Aceste substante sunt folosite pentru a imbunatati sanatatea mentala si starea de spirit. In plus, boabele de cacao, contin inhibatori de monoaminooxidaza si aminoacidul tripofan. Inhibatorii monoaminooxidazei au rolul de a mentine dopomina si sertonima in sange pentru o perioada mai mare de timp, ceea ce ar putea atenua depresia si ar putea imbunatati bunastarea psihica. Triptofanul este important in producerea serotoninei din corp.

Antioxidant – Studiile au aratat, faptul ca, boabele de cacao sunt cea mai buna sursa de antioxidanti. Ele se regasesc, in proportie de 10% din concentratia maxima, in boabele de cacao. Antioxidantii au o contributie remarcabila asupra sanatatii. Ei combat deteriorarea celulelor si reduc riscurilor aparitiei diferitelor tipuri de cancer. De asemenea, antioxidantii ajuta la reglarea nivelului de coesterol.

Energizant – boabele de cacao reduc anxietatea si energizeaza organismul. O ceasca de cacao poate oferi aceeasi energie ca cea pe care o produce o cana de cafea.

Epicatechina – Boabele de cacao au o substanta cunoscuta, sub numele de, epicatechina. Efectele sale rivalizeaza cu cele ale penicilinei si a anestezicelor. Aceasta reduce riscul de diabet, a bolilor de inima si a cancerului. Insa, dac[ doriti sa beneficiati de aceasta substanta, trebuie sa cumparati doar boabe de cacao intregi, nu macinate sub forma de pudra.

Sanatatea cardiovasculara – Boabele de cacao sunt bune si pentru sistemul cardiovascular, gratie continutului de polifenoli, care s-au dovedit a fi beneficii pentru sanatatea inimii. Cercetarile indica, faptul ca, polifenolii care se regasesc in boabele de cacao sunt indicati pentru scaderea tensiunii arteriale. Un alt acompus care se gaseste in boabele de cacao si care este

Sanatatea cardiovasculara – Boabele de cacao sunt bune si pentru sistemul cardiovascular, gratie continutului de polifenoli, care s-au dovedit a fi benefici pentru sanatatea inimii. Cercetarile efectuate, pana in prezent, indica, faptul ca, polifenolii care se gasesc in boabele de cacao sunt indicati pentru scaderea tensiunii arteriale. Un alt compus, care se gaseste in boabele de cacao,  care este benefic inimii, este magneziul. Magneziul imbunatateste puterea inimii si conditia acesteia. Rolul sau este de a se asigura ca inima popmeaza sangele eficient si previne formarea cheagurilor de sange. De asemenea, magneziul reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale si atacurile de cord.

Slabire – Un alt aspect pentru care boabele de cacao sunt benefice, pentru sanatate, este acela ca, ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Polifenolii sunt cei care pot imbunatati sensibilitatea la insulina si care pot sprijini eforturile de a slabi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s