Sub 10% Din Inghetata De Pe Piata Romaneasca Contine Ingrediente Naturale

Procentul inghetatelor cu ingrediente naturale, de pe piata romaneasca, este foarte mic, sub 10%, din tot ce se comercializeaza. Iar ingredientele folosite, in majoritatea produselor, putand duce la probleme de sanatate, mai ales in cazul copiilor.

 

,,Unul din patru copii sufera de o boala alergice, cea mai frecventa fiind rinita alergica, manifestata prin stranut, lacrimarea ochilor, simptome care se vor regasit si la adultul de mai tarziu, si ii vor afecta randamentul de la locul de munca”, a declarat Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Pentru acest studiu, au fost analizate 64 de sortimente de inghetate, dintre care 39 au continut coloranti artificiali, iar 25 suc de fructe.

Studiile realizate, de catre Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, se fac impreuna cu o echipa de specialisti, nutritionisti si profesori, iar rezultatele acestora au ca scopt sa-I educe pe parinti in alegerea mai atenta a alimentatiei copiilor.

,,Cu cat sunt folosite mai multe ingrediente artificiale, cu atat scade costul productiei. Gasim inghetata si sub 2 lei. Pretul ne poate da niste informatii de cat de curata este inghetata. Un pret mic ar trebui sa ne puna semne de intrebare. Din pacate, consumatorul roman face alegeri in functie de pret. De ce? Din cauza unei puteri scazute de cumpararesi pentru ca nu are o educatie a alegerii in cunostinta de cauza. El se bucura, cand la raft gaseste produse cu preturi mici, dar ar trebui sa se intrebe cum a ajuns produsul la acel pret”, a concluzionat Costel Stanciu.

Taywell-Japanese-Group-Shot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s