Primaria Din Cannes A Anuntat, Joi, Faptul Ca, A Interzis Purtarea Pe Plaja A Costumuui De Baie Islamic (Burkini)

Primaria din Cannes (sud-estul Frantei) a anuntat, joi, faptul ca, a interzis, prin ordin municipal, purtarea pe plaja a costumului de baie islamic  (burkini), care acopera in intregime corpul. Ordinul semnat, in 28 iulie, de primarul David Lisnard, prevede ca ,,accesul pe plaja si in apa este interzis oricarei persoane care nu are o tinuta corecta, care sa respecte bunele moravuri si laicitatea, regulile de igiena si de securitate a intrarii in apa, pe domeniul public maritim”, relateaza AFP.

cannes-travelguide-overview-xlarge

Potrivit orinului primarului, “o tinuta de plaja care afiseaza ostentativ o apartenenta religioasa, in contextul in care Franta si locurile de cult religios sunt, in prezent, tinta unor atacuri teroriste, poate crea riscuri si tulburari ale ordinii publice care trebuie prevenite”.

Burkini este purtat de femei care vor sa se conformeze prescriptiilor de pudoare impuse de o conceptie stricta a islamului. De asemenea, legea franceza interzice portul valului integral in spatiul public. In schimb, nu este interzis portul de insemne religioase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s