Persoanele Care Citesc In Fiecare Zi O Carte Pe Zi Traiesc Mai Mult

Cartile in mod special, si nu neaparat revistele, ziarele sau alte surse de materiale scrise, ar putea reduce riscul de deces cu aproximativ 20%, potrivit unor cercetatori de la Yale University.

New_Fashion_Books_Hauterfly

Studiile anterioare sustineau ca lectura este benefica pentru starea de spirit, pentru somn, si poate chiar ajuta la intarzierea maladiei Alzheimer, sau a altor afectiuni cognitive, insa acest nou studiu extinde beneficiile si pentru  restul corpului, sustin cercetatorii.

,,Oamenii  care spun ca citesc cel putin o jumatate de ora pe zi o carte, au un avantaj semnificativ de supravietuire, comparativ cu cei care nu citesc”, a declarat Becca Levy, specialist in epidemiologie la Yale University, pentru The New York Times.

Pentru cercetarea lor, specialistii au analizat datele referitoare la obiceiurile de lectura ale 3.635 participanti la Health and Retirement Study /Studiul privind Sanatatea si Pensionarea. Pe baza informatiilor privind rata de supravietuire pe parcursul celor 12 ani de la debutul acestui studiu si adaptand datele privind varsta, sexul, rasa, educatia, bunastarea, depresia si alte aspecte de sanatate, a rezultat ca oamenii care au citit carti timp de cel putin 30 de minute pe zi, au avut o scadere a riscului de deces cu 20%. Studiul a fost publicat in revista de specialitate Social Science and Medicine.

Un efect similar, dar mult mai redus, a fost observat si la cei care citesc ziare si reviste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s