Uleiul Esential De Lavanda

 

Uleiul de lavanda: sedativ, relaxant, calmant, antiseptic, anttinflamator, antibacterian.

 08-home-remedies-for-a-headache-lavender-oil

Lavanda este o planta renumita  pentru calitatile si parfumul sau delicat. Originara din Franta, Lavanda este cultivata peste tot in lume, pentru uleiul sau volatil, ca planta medicinala sau ornamentala.

Uleiul esential de Lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite in aromaterapie din vremuri imemoriabile.

De secole, femeile asaza in dulapuri saculeti cu lavanda pentru mirosul placut pe care il imprima lenjeriei si pentru indepartarea insectelor. Locuitorii Romei antice foloseau Lavanda la baie si pentru a-si vindeca ranile la vreme de razboi. De altfel, numele acestei plante vine din limba latina, unde ,,lavare” inseamna ,,a spala”, ,, a curata”.

Apa de levantica a fost foarte populara in Anglia medievala, in perioada elisabetana si in cea a dominatiei Casei Stuart, fiind parfumul preferat al reginei Maria Henrietta, sotia regelui Chaerles I.

Utilizare pentru trup

Lavanda este un ulei calmant, sedativ, relaxant. Astfel, el este util in insomnie, stari depresive, stres, precum si in dureri de cap si migrene. Totodata actioneaza favorabil asupra inimii, calmand palpitatiile si reducand tensiunea arteriala. Se foloseste sub forma de inhalatii, baie, masaj, candela. Uleiul de Lavanda are proprietati antiseptice si antispastice. Prin aceasta este util in problemele sistemului respirator: gripa, brnonsita, tuse, pneumonie, laringita. Se aplica comprese, masaj local si inhalatii.

Sub forma de masaj pe abdomen, uleiul esential de Lavanda este benefic in caz de probleme digestive pe fond nervos: colici, indigestie, voma, balonare, diaree.

Fiind antiinflamator si antibacterian se poate folosi in cistite, leucoree si alte infectii genitale. Se fac bai locale.

Utilizat in candela, auduce un miros placut in camera si ajuta la indepartarea insectelor.

Utilizat pentru suflet

Datorita efectului echilibrat si profund calmant, uleiul de Lavanda este indicat persoanelor sensibile, deprimate, stresate si celor care trec foarte usor de la o stare psihica extrema la alta. Utilizarea uleiului de Lavanda le va ajuta sa depaseasca cu mai mult calm aceste situatii noi, neprevazute, stresante.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s