Cinci Motive Pentru A Dormi Fara Pijama

Renuntarea la pijama nu doar ca imbunatateste viata sexuala, dar are beneficii asupra calitatii somnului, fiind cea mai buna alegere, dau asigurari medici de diverse specialitati. Acestia au cinci argumente pentru care ar trebui sa dormi dezbracata.

 

Creste stima de sine

De cate ori te-ai contemplat fara haine in oglinda luna aceasta? De cinci ori? De zece ori? Daca nici nu-ti mai aduci aminte, este cazul sa schimbi aceasta situatie, macar atunci cand mergi la culcare, ne sfatuiesc psihologii. Aceasta pentru ca dormitul dezbracat este o buna tehnica de a reaprinde sentimentul de confort si de a acceptare a propriului corp, explica Carme Sanchez, psiholog clinician si unul dintre directorii institutului pentru Studii Sexuale din Barcelona. ,,O persoana care doarme dezbracata are un grad inalt de acceptare a corpului sau si nu se teme sa-l expuna in oglinda sau in fata partenerului”, a explicat aceasta.

 

Imbunatateste viata sexuala

Daca tot dormim fara haine, sa facem acest lucru alaturi de un partener, mai spun specialistii, iar consecinta poate fi mai mult ca sigur imbunatatirea vietii sexuale prin relatii neprogramate.

 

Reduce riscul de infectii vaginale

Inlaturarea hainelor poate fi si o buna solutie de reducere a riscului de infectii vaginale cu fungi, permitand mai buna aerisire a zonei, este un alt argument gasit de specialisti.

 

Somnul este mai odihnitor. Memoria si frumusetea au de castigat

Din start, decizia de a dormi fara pijama face ca temperatura corporala in timpul somnului sa nu scada, ceea ce in noptile toride de vara este o adevarata binefacere. Pentru a ne putea odihni cum trebuie temperatura camerei nu trebuie sa treaca de 20 de grade Celsius, potrivit Asociatiei Spaniole pentru Somn, citata de catre publicatia  El Pais. Lipsa unui somn odihnitor ne strica frumusetea si ne diminueaza capacitatea de a lua decizii corecte, mentioneaza British Medical Journal. Opt ore de odihna in fiecare noapte ne protejeaza de boli cardiovasculare, ne imbunatateste memoria si randamentul intelectual. Totodata, reduce riscul de a contracta raceli.

 

Reduce riscul de diabet

Potrivit studiului ,,Privarea de somn creste nivelul de acizi grasi liberi la barbatii sanatosi”, publicat in Jurnalul e Diabet, din SUA, lipsa de somn mareste nivelul zaharului din sange. Potrivit autoarelor Esra Tasali, profesor la Universitatea de Medicina, din Chicago, si Josiane Broussard, cercetator la Cedars – Sinai Medical Center si la Institutul pentru Studiul Obezitatii din Los Angeles, daca dormi suficient iar odihna noastra este de buna calitate, va cre;te si stabilirea zaharului in sange si se va reduce riscul de diabet.

Benefits-of-Sleeping-Naked

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s