Imbracamintea Viitorului Ar Putea Avea Abilitatea De A Se Repara Singura Dupa Ce Este Rupta, Prin Simpla Utilizare A Apei.

Cercetatorii au dezvoltat un invelis pentru textile care se poate repara si care poate neutraliza chimicalele daunatoare. Acestia afirma ca ar putea fi utilizat pentru crearea constumelor pentru protectia impotriva chimicalelor, ajutandu-I pe soldati si fermieri sa se fereasca de substantele toxice.

fabrics

Procesul dezvotat de cercetatorii de la Penn State foloseste catre un strat de poliectroliti compus din polimeri incarcati pozitiv si negativ. Stratul este apoi amplasat in solventi simpli, cum ar fi apa care are un cost redus. Asadar, daca tehnologia va functiona, materialele se vor putea repara doar prin simpla spalare. ,,Designerii folosesc fibre naturale realizate din proteine, preum lana sau matasea care sunt foarte scumpe si nu se repara singure”, a declarat Melik C. Demirel, profesor in inginerie si mecanica. ,,Momentan lucram doar cu fibre, inainte sa producem un costum intreg”, a mai adaugat acesta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s