,,Fashioning A Reign: 90 Years Of Style From The Queen’s Wardrobe”

 

Garderoba reginei Elisabeta a II-a, de la rochita de botez la cea purtata la jubileul de diamant , va fi expusa incepana d de azi la Palatul Buckingham, din Londra. Sub numele “Moda unei domnii: 90 de ani de stil in garderoba reginei”, expozitia prezinta 150 de tinute si se inscrie in programul manifestarilor organizate cu prilejiul celei de-a 90-a aniversari a suveranei.

7654552-3x2-940x627

Expozitia prezinta cel mai mare numar de tinute ale reginei, prezentate vreodata. Si, ne arata grija pe care o au regina si croitorii acesteia pentru ca tinutele suveranei sa corespunda diferitelor evenimente la care participa regina.

Printre exponate, se remarca pardesiul verde fistic, purtat de catre regina cu o rochie asortata on aceeasi nuanta anul acesta, la festivitatile care i-au marcat cei 90 de ani de domnie, sau rochia de mireasa din matase ivoire, brodata cu 10.000 de perle, imbracata la nunta sa cu ducele de Edinburgh, in anul 1947. De asemenea, poate fi vazuta si rochia din dantela de culoarea piersicii purtata de Elisabetha a-II-a la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din anul 2012.

7654594-3x2-940x627

,,Regina este bine cunoscuta pentru tinutele sale, uni, in culori vii, care o fac sa fie usor de recunoscut la ocaziile speciale”, a declarat curatorul expozitiei, Caroline de Guitaut.  “In alegerea tinutelor culoarea a jucat un rol esential. Insa, nu sunt de neglijat nici palariile, care au contribuit, de asemenea, la identificarea rapida a suveranei britanice din multime”, a mai adaugat curatorul  expozitiei. Omniprezentele palarii s-au incadrat mereu in moda epocii, de la cele clopot din anii ’60 la cele in stil breton din ani ’60- ’80.

,,Tinutele reginei sunt concepute sa se adapteze diferitelor ocazii, ca de exemplu rochia cu flori pe care Majestatea Sa a purtat-o in timpul vizitei de stat in Singapore”, a explicat curatorul. Anumite tinute au respectat si conventiile religioase sau sociale din tarile vizitate, cum a fost costumul deux-pieces care acoperea marea parte a corpului, imbracat in cursul unei vizite de stat, in anul 1979, in  Orientul Mijlociu.

,,Hainele pot aduce un plus suveranilor, iar regina le-a folosit fara indoiala ca pe un atu pe parcursul domniei sale”, a incheiat Caroline de Guitaut, citata de AFP.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s