Cercetatorii Au Descoperit Mancarea Care Produce Fericire

Cu totii stim ca fructele si legumele sunt excelente pentru sanatatea noastra, insa un nou studiu sugereaza si ca acestea ne fac mai fericiti

Cercetatorii de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie, si din cadrul Universitatii Queensland, din Australia, au descoperit, faptul ca, un consum mai mare de fructe si legume poate creste semnificativ nivelul de fericire.

Rezultatele studiului, care vor fi publicate in curand in American Journal of Public Health, arata ca fiecare portie de fructe si legume in plus, pana la opt pe zi, imbunatateste starea de spirit a unei persoane.

Potrivit Science Daily, aceasta este unul dintre primele studii majoare care analizeaza felul in care fructele si legumele influenteaza sanatatea psihica a omului, in plus fata de cea fizica.

,,Consumul de fructe si legume stimuleaza feicirea mult mai repede decat imbunatateste starea de sanatate”, spune Andrew Oswald, unu dintre autorii studiului.

In cadrul cercetarii, in anii 2007, 2009 si 2013, peste 12.000 de persoane, alese aleatoriu, au tinut un jurnal lgeat de mancarea pe care au consumat-o si starea pe care au avut-o dupa. Dupa analiza datelor obtinute,  cercetatorii au concluzionat, faptul ca, exista o legatura intre mancarea proaspata si gradul crescut de fericire.

De asemenea, acestia  cred ca unul dintre motivele acestui efect asupra starii psihice a individului ar fi antioxidantii pe care ii contin fructele si lefumele, care reusesc sa creeze o posibila legatura intre fericire si carotenoizi.

1600

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s