O Bautura Electrizanta, Vinul Albastru, A Fost Introdusa In Europa

 

Sase tineri inovatori adauga culoare in celebra bautura obtinuta prin fermentatia alcoolica a mustului de struguri, concepand un nou tip mai colorat si mai curajos de bautura: Gik, vinul albastru.

Vinificatorii au ales ciorchini de struguri rosii si albi din regiunea Tarii Bascilor, Spania, si i-au amestecat in colorant alimentar, nuanta indigo, si antocian (pigment din sucul plantelor ce ofera fructelor culoarea rosie, violet sau albastra), pentru a crea un vin revolutionar intr-o nuanta surprinzatoare de safir.

Potrivit mymodernment.com, podgoriile Gik sunt in majoritatea localizate in La Rioja, Zaragoza, Leon si  Casstilla La Mancha, dar compania sustine ca locatia si varietatile de struguri nu sunt importante – ceea ce conteaza sunt oamenii din spatele produsului albastru, incluzand aici atat cultivatorii, cat si vinificatorii.

Totusi, producatorii prefera sa renunte la terminologia oficiala a industriei, referindu-se la ei termenul ,,vinificatori” in loc de ,,creatori”.

Antreprenorii inovatori au toti in jur de 20 de ani si nu au niciun fel de calificare atestata in comertul cu vin, desi si-au  petrecut doi ani in colaborare cu Universitatea din regiunea Basque pentru a perfectiona reteta vinului albastru.

In afara de factorul soc, tinerii au ales culoarea albastru datorita simbolisticii, in special pentru faptul ca aceasta nuanta ,,reprezinta miscare, inovatie si infinit. Este, de asemenea, o culoare frecvent asociata cu shimbarea”.

Aspectul este unul radical, dar gustul este delicios. Se presupune ca este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, chiar daca nu contine zahar. Fiecare sticla contine 11.5% alcool si costa aproximativ 11 dolari, desi momentan produsul nu este disponibil in Statele Unite.

gisk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s