Cum Poate Imbunatati Machiajul Starea De Sanatate

 

Un studiu coordonat de catre Vivian Diller, psiholog in New York, arata ca exista o legatura intre atentia acordata remimului de infrumusetare si beneficii pe termen lung pentru starea generala de sanatate.

Pentru acest studiu a folosit informatii stranse pe o perioada de 20 de ani si arata ca timpul pe care il alocam ingrijirii personale are beneficii semnificative pentru sanatate pe termen lung.

,,Micile ritualuri care ne permit sa avem grija de frumusetea noastra nu ar trebui sa fie vazute ca placeri vinovate. Mai mult, acestea ne-ar putea ajuta sa traim o viata mai lunga si mai plina de vitalitate”, explica Vivian Diller.

Vivian Diller ofera ca exemplu momentul in care femeile se dau cu ruj inainte de o intalnire. Imediat dupa ce l-ai aplicat si te uiti in oglinda, incepi sa te simti diferit, sa te gandesti la alte lucruri, comportamentul si interactiunile cu cei din jurul tau se schimba. Increderea in sine si optimismul conduc la o satare de bunastare emotionala, care a fost asociata cu o alimentatie mai sanatosa, un somn mai linistit si un sistem imunitar mai puternic.

,,Stim deja ca la nenumarate nivele biologice, de la sistemul cardiovascula la dezvoltarea celulelor, daca punem accente pe momente de relaxare putem incetinit procesul de imbatranire”, explica psihologul.

 

Unul dintre cele mai importante beneficii ale momentelor de relaxare implica reducerea stresului prin diminuarea nivelului de cortizol, un hormon care are un impact semnificativ asupra sanatatii cardiovasculare.

21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s