Cum Sa Iti Cureti Bijuteriile

Sfatul meu este urmatorul: investeste mereu in piese, accesorii si bijuteri de calitate! Ingrijite corect, acestea te vor scate mereu din orice incurcatura, iar tu te vei putea baza pe ele ani de-a randul.

Trucurile urmatoare, pentru ingrijirea bijuteriilor, vin de la Donna Distefano, bijutier newyorkez, care a lucrat in trecut  pentru Muzeul Metropolitan de Arta, din New York.

,,Unii clienti vin la mine cu un diamant pe care nu l-au mai curatat de un an, iar atunci cand il scufund in apartamentul de curatat cu ultrasunete si acesta isi schimba culoarea dintr-un gri ponosit intr-o nuanta stralucitoare, se comporta de parca as fi infaptuit un miracol. Dar oricine poate obtine aceleasi rezultate acasa”,  a declarat aceasta.

Fa-l sa straluceasca

Aur, argint, platina si orice piatra pretioasa poate fi curatata impecabil, printr-un procedeu atat de simplu: strecori bijuteria intr-o cana cu apa calduta, amestecata cu o lingurita de amoniac. Atat! Acesta solutie face exact acelasi lucru ca si produsele speciale dedicate curatarii bijuteriilor si este si mai putin agresiva.

Fii delicata

Pietrele poroase, cum sunt opalul, perlele si turcoazul nu trebuie curatate cu orice solutie chimica. Cel mai sigur este sa le stergi cu o carpa moale si cu un strop de detergent de vase lichid foarte delicat. Spreay-urile de par, parfumul, produsele de curatare pe care le folosesti in casa si clorul pot sa deterioreze in timp accesoriile pretioase. Punte-ti bijuteriile abia dupa ce te-ai dat cu parfum.

Ai grija sa nu le agati.

Cum faci sa nu ti se incurce lantul colierului? Roteste-l in jurul unei bobine goale sau in jurul unei carti de vizita si lipeste-l cu foarte putin scotch. Daca ti s-a incurcat lantul in timp ce il porti nu incerca sa il desfaci ce sta agatat la gat; gravitatia nu va face altceva ecat sa stranga nodul. Aseaza colierul pe masa si foloseste un ac pentru a desface nodul.

bg-contact-us

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s